Ermeni yurttaş namusumuzdur

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki savaşın Ermeni kökenli yurttaşlarımızla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuda sosyal medyada, Ermeni yurttaşlarımıza karşı kullanılan kimi ifadeleri hep birlikte kınıyoruz.

Savaşan insan, öldürülmek ve de ölmek arasında kolan vururken aynı zamanda hem masum katildir hem de katil kurban.

Üç gündür, Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ yüzünden çatışıyorlar ve Ermeniler de Azerbaycanlı kardeşlerimiz de karşılıklı kurban oluyorlar.

Ermenistan’ın saldırısıyla başlayan bu savaş Türkiye’yi yalnızca kendi bölgesinde cereyan ettiği için değil, ama aynı zamanda canına yönelmiş olduğu için de yakından ilgilendiriyor. Azerbaycan ile Türkiye herhangi dost iki ülke olmanın çok ötesinde, “iki devlet bir millet” olarak nitelenen bir bütünün iki yarısıdırlar.

Azerbaycan’ı bilmeyen, Azeri kardeşlerimizin sıcak sevgisini görmemiş olanlar, Azerbaycan’ın bizim için biz demek olduğunu asla yeterince kavrayamazlar. Yabancılar da iki ayrı devleti oluşturan tek milletin kalbinin nasıl bir attığını anlayamazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar