Canım muhbir muhtarım benim

Geçen hafta erken seçim kampanyasını beklendiği gibi, Tayyip Bey Saray’da, muhtarlar toplantısıyla başlattı. Bunu o kadar doğal buluyordu ki, erken seçimin startını vermek için Ahmet...

Geçen hafta erken seçim kampanyasını beklendiği gibi, Tayyip Bey Saray’da, muhtarlar toplantısıyla başlattı. 
Bunu o kadar doğal buluyordu ki, erken seçimin startını vermek için Ahmet Davutoğlu’nun sözde görüşmelerinin sonucunu resmen açıklamasını bile beklemedi, hemen topladı muhtarlarını ve “muhtarım sana söylüyorum, seçmenim sen anla!” kabilinden erken seçimin haberini de, startını da, nasihatını da verdi. 
Tayyip Bey, yönetilenler ile devletin en alt düzeydeki aktarma kayışı işlevini gören muhtarlar ile buluşmayı çok seviyor. 
Doğaldır, bütün diktalarda böyle doğrudan demokrasi çağrışımı yapan popüler ve popülist girişimler çok revaçtadır. Tayyip Bey de en alt düzey seçilmişleri toplayarak, halk ile neredeyse doğrudan temas izlenimi yaratmaya bayılıyor. 
Cumhurun muhtarları ile cumhurun başkanının buluşması, adeta devletin resmi kabul günü gibi bir şey oluyor. 
Muhtar deyip geçmeyin, devletin en alt aktarma kayışı muhtarın önemi büyük, demokrasi ne kadar azgelişmiş olursa muhtarın ehemmiyeti de o derece büyük olur.

***

Cumhurun başkanı ile cumhurun muhtarlarının son buluşmasında, Başkan Baba muhtarlara yeni bir görev de yükledi: 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 195 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 95 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar