Bir aldatma aracı olarak basın

Sevgili, Galatasaraylıların kendi liselerinin mezunu değerli gazeteci yazar KadriGürsel’in Milliyet’te işine son verilmesi üzerine yayımladıkları bildiriye, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, eski...

Sevgili, Galatasaraylıların kendi liselerinin mezunu değerli gazeteci yazar KadriGürsel’in Milliyet’te işine son verilmesi üzerine yayımladıkları bildiriye, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp, eski başkanlardan Hayri Kozak,İrfan Aktar, Cengiz Nayır’dan başka hepimizin ağabeyi çok değerli, Sevgili Can Kıraç’ın yanı sıra, birçok değerli kişinin imza koyması, hem bu yazılarını, TV programlarını büyük beğeni ile izlediğim, kardeşim ile gösterilen dayanışma hem de Galatasaray camiasının kadirşinaslığı açısından beni çok sevindirdi. Hemen belirteyim ki, bildiride “çok değerli gazeteci, düşün adamı ve güzel insan” olarak nitelenen Kadri Gürsel ile bu dayanışma salt okuldaşlığın değil, ama aynı zamanda bu kardeşimin bir kısmına tanık olduğum müstesna vasıflarının ürünüdür. Yoksa geçen yılki pilavda yaşadığımız olay bu camianın, davranışlara ve kişilere nasıl eleştirel yaklaştığını, sözünü sakınmaz olduğunu kanıtlamıştı. 
Evet geçen pilavda, okul binasının sol kanadında ikinci kattan aşağı sarkıtılan koca bir bezin üstünde, iktidar ile yakınlığı yağcılık sınırlarını çoktan aşmış, iki çok ünlü Galatasaraylı gazetecinin resimleri ve yanında da şu ibare vardı: “Sorarlarsa bizden değildir, dersiniz.”

***

Kendisinden daha genç olan Tolga Tanış ile birlikte Galatasaray Lisesi’nin son yıllarda yetiştirdiği iki iftihar edilecek gazeteciden biri olan Kadri Gürsel’in işine, attığı şu tweet yüzünden son verilmiş. “Yabancı liderlerin Türkiye’deki IŞİD terörünün bir numaralı sebebini oluşturan kişiyi arayıp Suruç için başsağlığı dilemeleri utanç verici.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 195 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 95 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar