Bir Ad Bulamadım

Türkiye’deki kimi olaylara şaşıranlara bakıyor da, şaşkınlıklarına şaşıyordum hep... Ama, bir haftalık yurtdışı gezisinden dönüşte ben de şaşırdım. Olay, Samanyolu...

Türkiye’deki kimi olaylara şaşıranlara bakıyor da, şaşkınlıklarına şaşıyordum hep...
Ama, bir haftalık yurtdışı gezisinden dönüşte ben de şaşırdım.
Olay, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı ve eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu operasyonda tutuklanan şüpheliler hakkında İstanbul 32. Asliye Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararı üzerine yargı içinde bir hukuksuzluk savaşının başlamasıdır.

***

Olayın hukuki yönü uzmanlar tarafından tartışıldı, bir şey anlaşılacağından emin değilim ama dilim döndüğünce özetlemeye çalışayım:
Yukarıda sözü geçen ve tutuklu olan kişilerin avukatları, müvekkilleri hakkında tahliye talebinde bulunurlar.
Tutuklama konusunda yetkili olan sulh ceza mahkemeleridir. Ama tutukluların avukatları İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak İstanbul bölgesindeki sulh ceza mahkemeleri hâkimleri için reddi hâkim talebinde bulunur. Mahkeme İstanbul bölgesindeki bütün sulh ceza hâkimleri hakkındaki reddi hâkim talebini haklı bulur, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ni yetkili sayar ve dosyayı oraya gönderir. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi de tutuklular hakkında tahliye kararı verir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 193 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar