Başbakan’ın kafası karışık

Dün Başbakan’ın tutukluluk ve akademisyenler bildirisi hakkında söylediklerinin desteklenmesi gerektiğini, ama kimi sözlerinin de vahim yanlışları yansıttığını, bu durumu da en iyisi, kendisinin kafa...

Dün Başbakan’ın tutukluluk ve akademisyenler bildirisi hakkında söylediklerinin desteklenmesi gerektiğini, ama kimi sözlerinin de vahim yanlışları yansıttığını, bu durumu da en iyisi, kendisinin kafa karışıklığına vermek gerektiğini yazmıştım. 
Eğer, Başbakan’ın anayasa, Anayasa Mahkemesi ve seçilmişler gibi konulardaki yanlışları kişisel değerlendirmelerin ürünü olan münferit olaylar olarak kalsaydı, fazla üzerinde durmak gerekmeyebilirdi. 
Gel gelelim, “seçildim, öyleyse milli iradeyim, demek ki, her şeyi yapabilirim”zihniyetinin ürünü olan bu yanlışlar yaşamımızı zehir ediyor, zaten yarım yamalak olan demokrasimiz de böylece, tam bir tiraniye dönüşüyor. 
Son yıllarda ne zaman biri çıkıp da uluorta, “milli irade”, “ulusal egemenlik”, “seçilmişler” kavramlarını dile getirse tüylerim diken diken oluyor ve “eyvah, diyorum, bakalım bu defa altından ne çıkacak?” 
Nitekim Başbakan da söz konusu konuşmasının bir yerinde yeni anayasa ile ilgili olarak, “Egemenlik millet adına seçilmiş organları aracılığıyla kullanılır” demiş, başka bir yerde de “Anayasa Mahkemesi’nin yaptığı millet egemenliğini kullanmak değildir,olamaz da” diye eklemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar