Bana Yaramayan Çözüm Süreci...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinin tıkanmasıyla ilgili olarak, Kandil ve Demirtaş’ı suçluyor. Olaylar pek de Akdoğan’ı doğrular...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinin tıkanmasıyla ilgili olarak, Kandil ve Demirtaş’ı suçluyor. Olaylar pek de Akdoğan’ı doğrular görünmüyor.

Çözüm sürecinin tıkanması Cumhurbaşbakan Tayyip Erdoğan’ın çıkışlarıyla zora girmiş bir görünüm içinde.

Akdoğan yıllardır çok önemli adımların atılmasının, Erdoğan sayesinde olduğunu ileri sürerken çok haksız değil. Atılan adımların ne kadar sonuç verici ve gerçekçi olduğu, sorunu tüm yönleriyle ne derecede kapsadığı tartışma götürse bile bazı şeylerin yapıldığı, bunda da Tayyip Bey’in katkısı olduğu yadsınamaz.

“O zaman bu tavır değişikliğinin nedeni ne ola ki” sorusunun yanıtı açık:

-O zaman eskide kaldı şimdi ise işler değişti.

O zaman Tayyip Bey kendisi fazla bir şey yapmadan somut bir şeyler veriyor gözükmeden, ama Güneydoğu’da devlet erklerinin (yargı dahil) fiilen el değiştirmesine seyirci kalarak, sorunu barışçı yollardan çözüyor görüntüsünden kârlı çıkıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 192 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 93 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar