AKP, FETÖ ile mücadele edemez

15 Temmuz dolayısıyla, OHAL ilanının birinci yılını doldurduk. Bu süre içinde FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle binlerce insan gözaltına alındı, ordudan, yargıdan, üniversiteden, kamu...

15 Temmuz dolayısıyla, OHAL ilanının birinci yılını doldurduk. 
Bu süre içinde FETÖ ile ilişkili oldukları gerekçesiyle binlerce insan gözaltına alındı, ordudan, yargıdan, üniversiteden, kamu görevinden atıldı, hapse, işsizliğe, açlığa, beyaz ölüme mahkûm edildi. Son bir yıl içinde OHAL altındaki Türkiye’de bu tür muameleye uğrayan insanların sayısı 12 Eylül dönemini fersah fersah geride bıraktı. 
Bütün bunların gerekçesi “Fethullah Gülen Terör Örgütü” ile mücadeleydi. 
Son bir yılda FETÖ her yerdeydi, FETÖ’cü herkesti.
FETÖ oradaydı, FETÖ buradaydı, FETÖ şuradaydı, FETÖ kapı arkasında, FETÖ yerde, yer altında, karada, havada, sudaydı, biat etmeyen, karşı çıkan, beğenmeyen herkes FETÖ üyesiydi. 
Gerçek ve somut bir tehdit olan FETÖ böylece soyutlaştırılmış oluyor, her yerde FETÖ’cü aranırken, esas FETÖ’cülerin dosyaları, sumenaltı ediliyor, bir zamanlar FETÖ ile mücadele etmiş olanlar, içeri tıkılıyor, FETÖ’nün geçmişteki savunucuları olayı “soruşturan(!)” heyetin başına geçiriliyorlardı. 
Ve bir yıl içinde işinden atmalar, içeri tıkmalar, gözaltına almalar, tutuklamalardan göz gözü görmezken FETÖ ile mücadelede arpa boyu yol alınmıyordu. 
Bu arada, ilk ilan edildiğinde, bir daha uzatılmayacağı, belki de üç aylık süresi bile dolmadan kaldırılacağı söylenen OHAL’in birinci yılını doldurduğu sırada daha ne kadar süreceği de kesinlikle bilinmemesine karşın uzun süre devam edeceği anlaşılıyordu.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar