“Düşüncenin Kuduz Köpek Gibi Kovalandığı Bu Ülke” 

Necip Fazıl ödüllerini normalde takip etmem. Fakat 29 Mayıs Üniversitesinden Ayhan Çitil’in fikir-düşünce ödülü aldığını duyunca törene dikkat kesildim! Tanıyanlar bilir, Ayhan Bey, yeni kuşaktan...

Necip Fazıl ödüllerini normalde takip etmem. Fakat 29 Mayıs Üniversitesinden Ayhan Çitil’in fikir-düşünce ödülü aldığını duyunca törene dikkat kesildim! Tanıyanlar bilir, Ayhan Bey, yeni kuşaktan son derece önemli bir düşünce insanı. Kendisinin bazı çalışmalarını takip etmeye çalışıyorum. Aristoteles’in Metafizik kitabı için, her biri bir buçuk saat uzunluğunda, altmıştan fazla video dersi Youtube’da izlenebilir. Bundan daha önce burada bahsettiğimi hatırlıyorum.  

Düşünce adamlarının taltif edilmesi ayakta alkışlanacak bir hareket. Düşünce adamlarınızı çeşitli vesilelerle kamuoyu önünde çıkaracaksınız, onların saygınlıklarının altını çizeceksiniz ki düşüncenin önemsenmesi gereken bir şey olduğu belleklerde yer etmeye başlasın. Düşünceye ve düşünce adamına ehemmiyet verecek, saygı göstereceksiniz ki, düşünce damarı kurumasın.  

  Rahmetli Cemil Meriç’in o sözünü hiç unutmam: “Düşüncenin kuduz bir köpek gibi kovalandığı bu ülke” demişti bir kitabında. Ne kadar acı... Yaşadığımız korkunç sancıların hepsini açıklayan bir ifade bence. Neden bu rezaletin içinde yuvarlanıyoruz? İşte bu yüzden!  

Bu sözün söylendiği zamandan bu yana düşünceye yapılan muamele değişti...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni Müfredat 27 Nisan 2024 | 367 Okunma Metcezir 20 Nisan 2024 | 56 Okunma Şehir Alarm Veriyor! 13 Nisan 2024 | 123 Okunma Geçtiğimiz Haftaya Dair 06 Nisan 2024 | 72 Okunma Şehirler ve Seçimler 30 Mart 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar