Ömer’e kırmızı Emre’ye penaltı

4. dakikada Nwakaeme - Lemina sürtüşmesine tepkisiz kalırken, Marcao’nun Yusuf Sarı’nın suratına gelen elini de es geçti. Marcao’nun burada sarı kart görmesi gerekirdi.

Hakemin bu tür pozisyonlara müdahale etmemesi oyuncuların sinirlerini gerdi.
Nitekim 24. dakikada Ömer kendisine faul yapan Pereira’nın suratına eliyle vurdu. Ali Palabıyık burada sarı kart kullandı. UEFA’nın eğitimlerinde hakemlere “yüze gelen vurmalarda şiddetin derecesi önemlidir, çok az şiddet var ise kırmızı gösterilmez” talimatı var. Ömer’in tokadı bir Osmanlı tokadı gibi değil, ancak şiddeti de çok düşük sayılmaz. Bu yüzden Ali Palabıyık burada kırmızı kart göstermeli, Ömer’i ihraç etmeliydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kabul edilemez bir hakem yönetimi! 02 Aralık 2025 | 131 Okunma İhraçlar doğruydu ama sahada sırıttı 03 Kasım 2025 | 84 Okunma Cihan Aydın’dan temiz yönetim! 02 Kasım 2025 | 21 Okunma Osimhen’i sahada tuttu! 05 Ekim 2025 | 144 Okunma Hollandalı VAR şaşırttı! 11 Mayıs 2025 | 132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar