Reis’e rest çekenleri gizleyen bakanlık bürokratları!

Adli yıl açılış töreni Yargıtay’ın öncülüğünde, Külliye’de yapılacak diye, “Katılmıyoruz” diye rest çeken İzmir Barosu..

“Yargı bağımsızlığına aykırıdır” diyerek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak adli yıl açılış törenine posta koyan İzmir Barosu..

Kendi içinde, eski yönetim-yeni yönetim kavgası olmasa..

Öğrenemeyeceğimiz yolsuzluklar afişe edilmiş..

Kim afişe etmiş?

Etmesi gerekenler değil..

Cumhurbaşkanı’na posta konulduğunda, “Siz kimsiniz, haddinizi bilin” diyerek çekilen reste, rest ile cevap vermesi gerekenler değil..

Baro’nun hadsizliğini, ellerindeki raporlarla cevaplaması gereken, “Boyunuzdan uzun işlere soyunmayın.. Sizin yargı bağımsızlığı ile ilgili açıklama yapma hakkınız olması için, önce bu yolsuzlukları izah etmeniz gerekir” demesini beklediklerimiz değil..

Baştan aşağıya usûlsüzlüklere dalmış bir baronun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak törene, “Yargı bağımsızlığı zedelenir” mavalı ile katılmama kararı almasının arkasındaki ideolojik gerekçeleri açıklamasını beklediklerimiz değil..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Affedilen darbeciler, şimdi tehdit ediyorlar! 19 Mayıs 2024 | 17 Okunma Uyuşturucu satıcısının avukatından ne bekliyordunuz? 18 Mayıs 2024 | 1.282 Okunma Yumuşamanın neticesi; ceza ancak bu kadar oldu! 17 Mayıs 2024 | 3.445 Okunma 28 Şubat’ta “Tahliye edin”, Sinan Ateş’te “Merhaba diyeni de içeri atın”! 16 Mayıs 2024 | 5.911 Okunma İşte CHP: İki saatte 66 bin TL’lik israf! İftira da cabası! 15 Mayıs 2024 | 1.112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar