‘Kemal dede, yalan söyleme, yoksa diline cıız yaparlar!’

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (24.04.2022)''‘Kemal dede, yalan söyleme, yoksa diline cıız yaparlar!’’ başlıklı yazısı.

Ramazan yazılarına devam..

Gençler “Deist oluyor” diyoruz da, bunların çoğu Deizm ne onu bilmez. 

Çiller kuşburnu içince niye memlekette kuşburnu çayı moda oldu ise, gençler aynı şekilde akıntıya kapılıp, şekilde Deist olduğunu sanıyor. 

O bir marka, moda bir akım o kadar. Çoğu farkında değil ama, bunların çoğu “Ateist” de değil, Agnostik. Bir insan bilmediği bir şeyi nasıl reddeder ki! Zaten önce var olan bir şeyi kabul etmemiş oluyorsunuz. Şeytan Allah’la konuşuyor,
ama O’nu reddediyor, kendi nefsini PUT
ediniyor. İnkar yanında kibrin sebeb olduğu bir isyan ve nefse tapınma olayı var. Şeytan aynı zamanda kendi nefsinin de şeytanı oluyor. Nefsi aklını esir alıyor.

Sonuçta müşrik bir topluma doğru ciddi bir tereddi var. Kendi nefsini, nefsinin heva ve heveslerini politik liderlerinin, örgütlerinin, şeyhlerinin, din büyüklerinin, nefsini İlah ve Rab edinen kalabalıkları görüyoruz.

Şaka değil, bu kalabalıklar, o kişilerden “Kaderlerini değiştirmesini” istiyorlar. Zaten onlar da “Kaderinizi değiştireceğiz” diyorlar. Onlardan medet umuyorlar. 

Onlar olmazsa kurtulamayacaklarını düşünüyorlar. Rızıklarını onlardan istiyorlar ve ecelleri konusunda onlardan “uzun ömür” talep ediyorlar. Allah’a aid olan şeyleri doğrudan onlardan isteyenler de var, onların Allah’tan bunların yetkisini alıp kendilerine bağışlamasını isteyenler de..

Bunlar o birileri için aynı zamanda bir koruyucu (Hafız). Allah’ın birçok sıfatını onlardan istiyorlar. Evet evet “Yalnız onlara sığınıyor ve yalnız onlardan yardım istiyorlar”.. Dahası onların gösterdiği yolda, gösterdiği hedefe doğru yürüme sözü veriyorlar. “Allah benim ömrümden alsın sana versin” diyorlar. Bu akıl, Menderes’e çocuğunu meydanda kurban etmek isteyenlerin akılsız aklıdır. 

Oysa Allah yolunda can feda, aynı zamanda kadere, rızga ve ecele imanın aydınlığında ölümsüzlüğe doğru bir yürüyüşü ifade eder. Allah’ın muradını gerçekleştirmede kimsenin yardımına, canına ihtiyacı yoktur. 

Allah o “rıza” yürüyüşünde dini uğruna feda hazır olduğunuz şeyi bereketlendirir. Şehidlik, şahidliğin ve ölümsüzlüğün ifadesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.302 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.732 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.473 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 980 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.817 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar