“Karanlık 8 saat” ya da “karanlık 6 dakika”!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (20.10.2022)''“Karanlık 8 saat” ya da “karanlık 6 dakika”!'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisinde ortalıktan kaybolduğu “8 saat.”

Ve.

Cuma akşamı Amasra’da 41 işçinin ölümüne sebep olan grizu patlamasında, saat 18.09 ile 18.15 arasındaki veri kaydı tespit edilemeyen 6 karanlık dakika..

8 saat ile ilgili yazdık. Eleştiri getirdik.

6 dakika ile ilgili soruluyor, soruşturuluyor, öğrenilmeye çalışılıyor.

Kayıp 8 saati çözmek kolay.

Kemal Kılıçdaroğlu çıkacak, “Şu saatte yola çıktık. Yanımızda şunlar vardı.. Şu saatte şuraya vardık. Şu kadar orada oyalandık. Şu saatte yola çıktık. Şu saatte ektiğimiz diğer gazetecilerle birlikte şu noktada buluştuk” diyecek..

Olay bitecek..

Veya..

“Birlikte gittiğimiz gazetecileri, şu kişi ile görüşmemize şahit olmasınlar diye ekip, şu saatte yola çıktık, şu saatte o görüşmeyi yaptık, sonra hiçbir şey olmamış gibi, şu saatte şu noktaya gittik. Ve sanki 8 saat yolda geçirilmiş gibi, ekip arkadaşları ile buluşup, gerçeği gizledik” diyecek..

Burda da, kamuoyu Kemal Kılıçdaroğlu hakkında olumlu/olumsuz kanaatini oluşturacak.

Olay kapanacak..

“6 dakika” mı?

O “6 dakika”, 41 insanın, yöneticilerin kusuru sonucu mu, yoksa öngörülemeyen bir durum sonucu mu kazaya muhatap olduklarını, tedbirlerin kazayı önlemeye veya kazada ölümleri önlemeye ya da azaltmaya yetip yetmeyeceği gerçeğini de ortaya çıkaracak.

Ben “6 dakika”nın kayıp olduğuna da inanmıyorum..

Ortalıkta bir karanlık nokta oluşturmak isteyenler, “6 dakika kayıp” diyerek, bir algı peşinde koşuyor olabilirler..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.293 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.460 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 979 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.815 Okunma Memnun musunuz, Saadetliler! 26 Nisan 2024 | 6.666 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar