Farz edelim 6 parti iktidara geldi, o iki konuda icraatları ne olacak?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (29.03.2022)''Farz edelim 6 parti iktidara geldi, o iki konuda icraatları ne olacak?'' başlıklı yazısı.

Bu ülkede, halkın direkt seçtiği ilk cumhurbaşkanı olan Tayyip Erdoğan’ı devirmek için yola çıkan 6 parti, önceki akşam yeniden bir araya geldiler..

AK Parti ile MHP’nin birlikte hazırladığı seçim kanunu havalarını fena almış olmalı ki, toplantılarını gündüz yapma yerine, akşam saatlerine almışlar.

Biliyorlar ki, toplantı uzun sürecek..

Toplantıyı niye akşam saatine alıyorsunuz ki?

Toplantı sonrasında yaptığınız açıklamanın gazetelerin baskılarına yetişmesi için, haydi taşra baskılarını dikkate almayın..

En azından büyükşehirlerdeki baskılarına yetişmesi için, en geç saat 24.00 gibi toplantınızın bitmesi ve açıklamanızın da basına ulaştırılması gerektiğinden habersiz misiniz?

Hani iktidarda olursunuz..

24 saatin 16 saati çalışma ile geçer..

“Gündüz vakit yoktu” dersiniz, anlarım.

Zaten aylak aylak geziyorsunuz..

Adı sanı duyulmamış televizyon, hatta sokak röportajcılarının sorularına saatlerce cevap vererek, vakit dolduruyorsunuz.

Ülkeyi yönetmeye talip olduğunuza göre..

Öğlen saatinde başlasanız, akşam saatlerinde toplantınız da biterdi, açıklamalarınız da, ertesi günkü gazetelerde yer alırdı..

Ama kavga edeceklerini bildikleri için.

Yeni seçim kanununun önerdiği sistemin yaşattığı şoktan henüz çıkamadıkları için..

“Toplantıya akşam saatinden başlayalım, geceyarısına kadar sürdürelim.. Gazeteler baskıya girdikten sonra, dağılırız. Nasıl olsa, her birimiz ayrı telden çalıyoruz. Doğru dürüst bir açıklama yapma ihtimalimiz yok. Bari gazeteler, ipe sapa gelmez açıklamamızın eleştirisi ile çıkacaklarına.. ‘Gazetemiz baskıya girdiği saatlerde, henüz toplantı bitmemişti’ diye bir not düşsünler de.. Sanki ciddi bir toplantı yapmışız gibi hava oluşturalım” diye düşünmüş olmalılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.222 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.713 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.473 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 980 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.817 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar