Diyorlar ki: “Çalınan ne, hırsız nerede?”

İki aday arasındaki oy farkının, 29 binden 13 bine kadar inmesine rağmen.. Bunu bir hırsızlık olarak görmeyenler.. Oy farkının 16 bin azalmasını bir çalma olarak görmeyenler...

YSK kararını önlerine alıp, “Hani bunun neresinde hırsızlık var? Hani bu kararın neresinde, oy çalındığından bahsediliyor” diye ahkam kesiyorlar..

O zaman biz bu arkadaşlara hatırlatalım..

Türk Ceza Kanunu’nun hırsızlık suçunu düzenleyen maddesinde bile, eylemin tanımı yapılırken, “çalma” kelimesi geçmez..

Tanım yapılırken bile, “hırsızlık” ifadesi geçmez..

Maddenin metnini de vereyim, siz okuyun:

“Madde 141- Zilyedinin rızası olmadan başkasına ait taşınır bir malı, kendisine veya başkasına bir yarar sağlamak maksadıyla bulunduğu yerden alan kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir.”

Evet, Türk Ceza Kanunu’nun “hırsızlık” başlıklı 141. maddesinin metni, aynen böyle..

Başlık dışında.. Madde metninde ne “hırsızlık” kelimesi geçiyor.

Ne de “çalma” kelimesi..

Ama takmışlar kafaya..

“Hırsız nerde? Çalınan oy nerde? Çalan nerde?” diye, taramalı tüfek gibi ardı ardına sorularla, kendilerini haklı çıkaracaklarını sanıyorlar..

Hemen söyleyelim..

YSK kararını açın..

Kararın metni içinde, bir arama yapın..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir emekli yasası daha çıkıyor, bunlar emekli edilecek! 19 Mart 2024 | 392 Okunma Erbakan’a saygısı olanların vefa borcu 18 Mart 2024 | 2.581 Okunma Balya balya avrolar, deste deste dolarlar! 17 Mart 2024 | 1.110 Okunma Sivrisinekle bile mücadele edemeyen Ekrem’le mi depreme hazırlanacağız? 16 Mart 2024 | 1.014 Okunma Bilim ne der: İnşaat mühendisi mi, işletmeci/müteahhit mi? 15 Mart 2024 | 967 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar