Biz HDP’ye ayar beklerken, PKK’nın partisi İP’e ayar verdi!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (31.03.2022)''Biz HDP’ye ayar beklerken, PKK’nın partisi İP’e ayar verdi!'' başlıklı yazısı.

Doğrusunu söylemek gerekirse, HDP’nin teröre destek söylemleri, yakın tarihe kadar devletten de “şımarık çocuğun hezeyanları” yaklaşımıyla, sessizlikle karşılanmıştı.

Yoksa..

Teröristin cenazesine katılmayan milletvekilini disipline vereceği tehdidini savuran HDP eşbaşkanına, o sözü sarfettiği gün dava açılmış olması gerekirdi..

Türkiye’de 40 binden fazla insanın ölümüne sebep olan terör örgütünün kurucusu Apo için “Heykelini dikeceğiz” sözü sarfedildiği gün ellere kelepçe vurulmalı idi.

“PKK sizi tükürüğü ile boğar” denildiği gün, savcı harekete geçmeli idi..

Olmadı..

Yapılamadı..

“Demokrasi” denildi..

“Siyaset” denildi..

“Özgürlük” denildi..

“Milletvekili dokunulmazlığı” denildi.

Önce PKK’nın hakkından gelmek için, siyasi uzantılarına dokunulmadı..

Bugün artık, geçmişte söylenilenler de dahil, teröre destek mahiyetindeki tüm açıklamalar için savcılık harekete geçiyor, davalar açılıyor..

Ancak bir gariplik var..

Bizim, PKK’ya destek çıkan HDP hakkında kapatma davası da açıldığından yola çıkarak, terör sevicilere ayar verildiği kanaatine tam ulaşacağımız bir aşamada..

Evet, HDP’liler de artık açıkça PKK destekçiliği, PKK övücülüğü yapmıyorlar ama..

PKK’yı lanetleme noktasında bir açıklamada da bulunmadıkları bir konjonktürde..

6+1 ittifakının derin sözleşmesi gereği olsa gerek..

İyi Parti’de, üst yönetimde önemli değişiklikler yaşandı..

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, PKK ile mücadelede önemli bir rol üstlenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu durup dururken hedef alıp, günübirlik açıklamalarında eleştirmesi dikkatimizi çekiyordu ama.

“İyi Parti’ye, HDP ayarı” diyebileceğimiz dünkü gelişmeler, artık dikkatimizi çekmenin ötesinde, resmi bir kimlik de kazanmış oldu..

Bakıyorsunuz, İyi Parti’nin önemli hatiplerinden Yavuz Ağıralioğlu, zaman zaman HDP’ye de sıcak mesajlar vermiş olmasına rağmen..

Bulunduğu görevden alınıyor..

Koray Aydın’da olduğu gibi, farklı bir görev dahi verilmiyor..

2018 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra.. 2019 mahalli seçimleri hemen öncesinde..

CHP’li İbrahim Kaboğlu öncülüğünde, CHP+İP+HDP+SP’nin katılımı ile yeni bir anayasa hazırlanması çalışmalarına katılan İP milletvekili Nuri Okutan, bu özelliğine rağmen..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.296 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.726 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.473 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 980 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.817 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar