6’lı ittifakın adayı olacak mı?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu'nun bugünkü (11.04.2022)''6’lı ittifakın adayı olacak mı?'' başlıklı yazısı.

Bir gün SP genel başkanı konuşuyor: 

“Önceden açıklarsak, paçavraya çevirirler..”

Paçavra aday gösterirsen, sonucu o olabilir de..

6 partiden bir tane adam gibi adam çıkaramıyorsanız..

Paçavraya çevrilmesinden de korkarsınız tabii..

Şimdilerde Ali Babacan’a sormuşlar..

“Cumhurbaşkanı adayı, altılı masanın mutabakatıyla belirlenecek. Bir kararımız daha; seçim dönemine girinceye kadar cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda herhangi bir görüşmede bulunmayacağız, herhangi bir fikir beyan etmeyeceğiz...”

Bir de Kemal Kılıçdaroğlu’ndan cevap alalım:

“Asla isim telaffuz edilmeyecek, bu konuda soru geldiğinde cumhurbaşkanı adayımızın niteliklerini anlatacağız…”

Hani sorsam, gereksiz soru olmaz: 

“Cumhurbaşkanı adayını siz mi belirleyeceksiniz, yoksa bir yerden belirlenip, size bildirilecek, onun için mi bu kadar kasılıyorsunuz?”

Gültekin Uysal’ın benzer bir soruya verdiği cevabı dinlesek, zaten konunun tam komediye dönüştüğünü görürüz:

“Son dönem dikkat ediyorum siyasi partiler parlamento üzerinden bir rekabet geliştiriyor. Oysa bu seçimin sıklet merkezi Cumhurbaşkanı…”

Affedersiniz, hani siz parlamenter sistem üzerine mutabakata varmıştınız.. Bu açıdan cumhurbaşkanı seçimi belki de önemsiz bir hale de dönüşüyordu.

TBMM’de çoğunluğu alıp, parlamenter sisteme geri dönülecek anayasa değişikliği yapacaktınız.

Şimdi ne oldu da, Cumhurbaşkanı seçimi önemli hale geldi.. Anayasayı cumhurbaşkanı değiştiremez ki.. Yoksa parlamenter sisteme dönmekten vaz mı geçtiniz?

Hangi 6’lıya sorsanız, verilen cevaplar tam komedi..

Hele bu genel başkanların geçmiş yıllarda yaptıkları gafları hatırladığımızda, yarınların neler getirebileceğini tahmin edebiliriz.

Mesela?

Seçim dönemine kadar aday açıklanmayacağı cevabı, 2009 mahalli seçimlerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğu İstanbul’da oy kullanamamasını hatırlattı.

Başkan adayısınız. Ama seçmen kütüğüne yazılıp-yazılmadığınızı bile kontrol edemiyorsunuz. Koca İstanbul’u yönetmeye kalkıyorsunuz, ama seçmen kütüğünüze kaydınızı kontrol edemeyen bir ekiple çalışıyorsunuz..

Bu kafa ile Cumhurbaşkanı aday bildirme süresini de, bu adamlar kaçırırlarsa, hiç şaşırmam hani!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Böyle mi olacak, böyle mi savunulacak 20 saat çalışan lider! 01 Mayıs 2024 | 2.296 Okunma Çocuklar park bekliyordu, onlara çukurda boğulmak hazırlanmış! 30 Nisan 2024 | 3.726 Okunma “HAMAS’a terörist diyen “terörist ortakları”! 29 Nisan 2024 | 1.473 Okunma İşin sonu: “Seyircisiz Kongre” 28 Nisan 2024 | 980 Okunma Aaaa, AYM Başkanı ne dedi? 27 Nisan 2024 | 1.817 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar