Engelliler Sarayı'nda engelsiz ödül töreni

Milliyet Gazetesi Yazarı Ali Eyüboğlu’nun bugünkü (12.02.2022)’’ Engelliler Sarayı'nda engelsiz ödül töreni ‘’ başlıklı yazısı.

Bizim gazete Bağcılar’a taşınalı 29 yıl, Bağcılar Belediyesi’nin dünyada benzeri olmayan Engelliler Sarayı’nı yaptıralı 11 yıl oldu. Bizim gazete Bağcılar’a taşınalı 29 yıl, Bağcılar Belediyesi’nin dünyada benzeri olmayan Engelliler Sarayı’nı yaptıralı 11 yıl oldu. 

2011 yılında hizmete giren Engelliler Sarayı’nda engellilerin becerilerini artırmak ve iş hayatına kazandırmak için verilen eğitimler; ahşap oyuncak yapımı, halı-kilim dokuma, nikah şekeri ve çiçek imalatı, bilgisayar-muhasebe programcılığı, kuaförlük, çağrı merkezi operatörlüğü, kasiyerlik, müzik, tiyatro, yabancı dil ve sporun birçok branşı.

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği ‘4. Engelsiz Radyo Mikrofon Ödülleri’ töreni için gittiğim Engelliler Sarayı’nda ülkemizi temsil ettikleri Olimpiyat, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’ndan ödüllerle dönen paralimpik milli sporcularla tanıştım. Milli sporcular Hamide Doğangün ve Zübeyde Süpürgeci’den başarı hikayelerini dinleyince bir kez daha anladım ki toplum olarak engellilerin önündeki engelleri kaldırdığımızda yapamayacakları şey yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Robert De Niro’lu Siyonizm yalanı! 04 Mayıs 2024 | 264 Okunma Nihal Candan masalları! 02 Mayıs 2024 | 194 Okunma ‘Ölümcül hasta’ kuaföre mi gitti? 30 Nisan 2024 | 145 Okunma Valilik izin verdi DEM engelledi! 28 Nisan 2024 | 320 Okunma maNga grubundan çağrı var: Keşke bir kadın DJ olsa da konserlerde bize eşlik etse 28 Nisan 2024 | 38 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar