Kız okulu mezunları daha başarılı

 Hillary Clinton, Benazir Butto, Nancy Pelosi, Madeleine Albright, Meryl Streep, Heide Simonis gibi dünyaca tanınan pek çok politikacı, bilim insanı, yazar ve oyuncu kadın üniversiteleri mezunu. Amerika’da 96 Kız Üniversitesi...

 

Hillary Clinton, Benazir Butto, Nancy Pelosi, Madeleine Albright, Meryl Streep, Heide Simonis gibi dünyaca tanınan pek çok politikacı, bilim insanı, yazar ve oyuncu kadın üniversiteleri mezunu. 

Amerika’da 96 Kız Üniversitesi bulunuyor, yüzlerce kız lisesi var.

Çin, Japonya, Güney Kore, Malezya, Pakistan, Avustralya, Kuveyt, Hindistan’da da bayanlara özel üniversiteler ve liseler bulunuyor. 

Nürnberg’de Maria Word Schule isimli kız lisesini ziyaret ettim. Franziskaner tarikatına ait bir kız okulu idi. Müdiresi Rahibe Irmtraud ile röportaj yaptım. Okulun müdiresi, öğretmenleri, hizmetliler hepsi rahibe.

Okulun bahçesinde kitap okuyan bir rahibe heykeli var, bütün sınıflarda İncil bulunuyor, sabahleyin dersler dua ile başlıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 115 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 188 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar