Eğitim öğretmen ile kalite kazanır

Sınıfın hâkimi öğretmendir. Eğitimin kalitesi öğretmenin bilgi, beceri ve hünerine bağlıdır. Öğretmenlik öğrencinin gönlüne girme, zekâlarını geliştirme sanatıdır....

Sınıfın hâkimi öğretmendir. Eğitimin kalitesi öğretmenin bilgi, beceri ve hünerine bağlıdır. Öğretmenlik öğrencinin gönlüne girme, zekâlarını geliştirme sanatıdır. Öğretmenin en büyük sermayesi bilgisi, bilgeliği, sevgisi, şefkati, merhametidir. Öğretmen okur, araştırır, yeni bilgiler öğrenir, proje üretir, kendini geliştirirse öğrencilerine de bu meziyetleri öğretir.

Eğitim ve öğretim metotları bilgi kadar önemlidir. Öğretmenlik bilgi aktarma sanatı değildir; bilgiyi çocuğun anlayabileceği seviyede sunma hüneridir. Çocuğun seviyesine inemeyen öğretmen, yeterince faydalı olamaz.

Sevemediğimiz öğrenciyi eğitemeyiz. 

Sevdiğimiz öğrencilerin gönlüne daha kolay girebiliriz ve onları daha iyi eğitebiliriz. Onlar için fedakârlık yapmayı göze alırız. Bizim fedakârlığımız gören öğrenci, öğrenmek için fedakârlık yapmaya başlar. Anlattıklarımızı dikkatle dinler, not alır, ödev yapar, evde ders çalışır, sınavlara hazırlanır.

Sınıfta öğrenme atmosferi öğretmene bağlıdır. Sınıfı gönlüyle ısıtacak, öğrenme atmosferi oluşturacak, öğrencileri teşvik edecek, gerektiğinde uyaracak, yönetecek ve yönlendirecek olan odur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale ruhu kazandıracak ders kitapları lazım 25 Nisan 2024 | 114 Okunma Eğitimde iktidar kim 18 Nisan 2024 | 447 Okunma Ders kitaplarında milli manevi değerler yerine pozitivist, materyalist, ateist anlayışın dayatılması 14 Nisan 2024 | 218 Okunma 2002 RUHUYLA YENİDEN BAŞLAMALIYIZ 11 Nisan 2024 | 187 Okunma ÇIĞLIK: Seçimin galibi materyalist eğitim 04 Nisan 2024 | 581 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar