Asıl mağlubiyet, galipleri taklit edince alınır

 Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyete Doğru isimli bir tiyatro hazırlatmış, seyrettim. Büyük bir emek sonucu ortaya konmuş. Özellikle eğitim camiasına sunuldu. Mondros Mütarekesinden İstiklal...

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyete Doğru isimli bir tiyatro hazırlatmış, seyrettim. Büyük bir emek sonucu ortaya konmuş. Özellikle eğitim camiasına sunuldu. 

Mondros Mütarekesinden İstiklal Savaşının kazanılmasına kadar olan süreci anlatan oyun; Milli Mücadeledeki birlik ve beraberlik ruhuna vurgu yapıyor. Yüce hilafet, vatan, istiklal, din, ezan, bayrak gibi kutsal değerler etrafında milletimizin bir araya gelişini ve var olma mücadelesini destanlaştırıyor. 

Osmanlı Devleti yıkılma evresinde iken devleti kurtarmak için aydınlarımız üç fikir akımı etrafında kümelenir: 

Batıcılar, milliyetçiler, İslamcılar.

İstiklal Savaşı sırasında bu üç akımın temsilcileri vatanı ve istiklal için bir araya geliyor. Mustafa Kemal Anadolu’yu geziyor; askerî birlikteliği organize ediyor, ordulara kumanda ediyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Milli Eğitim Bakanının yutkunup söylemedikleri Yabancı dille eğitim sömürge ülkesinde olur 25 Temmuz 2024 | 383 Okunma Eğitimde kapitülasyonlara son verin 21 Temmuz 2024 | 193 Okunma Öğretmen Akademisi ve medeniyet değerlerimizi temsil eden öğretmen 18 Temmuz 2024 | 184 Okunma 15 Temmuz direniş ve diriliş destanı 11 Temmuz 2024 | 76 Okunma Yitik hazine peşinde koşan profesör 04 Temmuz 2024 | 1.329 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar