Sebîlürreşad Mektebi Açıldı

Mehmet Âkif Ersoy’un manevî mirası olan Sebîlürreşad dergisi 110.yılına ulaşmanın gururunu yaşıyor. Millî şuura vesile olan Sebîlürreşad dergisi, yayın hayatına ara verdiği 1966...

Mehmet Âkif Ersoy’un manevî mirası olan Sebîlürreşad dergisi 110.yılına ulaşmanın gururunu yaşıyor. Millî şuura vesile olan Sebîlürreşad dergisi, yayın hayatına ara verdiği 1966 yılından 14 Ağustos 2016 tarihine kadar suskundu.  Gazeteci-yazar Fatih Bayhan ve Âkif dostlarının gayretiyle 14 Ağustos 2016 tarihinde yeniden aynı şuur ve dava bilinciyle çıkmaya başlamıştı.

14 Ağustos 2018 itibariyle Sebîlürreşad bir mecmua olmanın çok ilerisinde bir harekete geçmiş ve 5 katlı bir merkeze taşınmıştır.  Sebîlürreşad Genel Merkezi’nin açılışı için Ankara’da idik. Sebîlürreşad Genel Merkezi, 5 kattan oluşmakta ve her bir katında ayrı kültür ve sanat icrasının ve tâliminin yapılabilmesine imkân sağlayan bir mektep hüviyetine kavuşmuş durumdadır.  Edebiyattan sanata, tarihten kültüre ve siyasete hemen her  alanda fikir üretme çabasına ve gayretine imkân oluşmuştur.

Açılışta konuşma yapan Sebîlürreşad dergisi  Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan, derginin kuruluşunda bulunan yazar kadrosundan bahsederek döneminin en büyük yazar kadrosunun Sebîlürreşad’da bulunduğunu açıkladı. Derginin yeniden çıkarılma hikâyesini özetleyen Bayhan, bugüne değin yaptıkları çalışmaları anlattı. Sebîlürreşad’ın 60 ilde temsilcisinin olduğunu, Balkanlar dâhil olmak üzere Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’ya kadar Sebîlürreşad’ı ulaştırdıklarını ifade etti.  Sebîlürreşad,  İstiklal Mücadelesi’nde cephelere gidiyordu, Müslümanların olduğu her coğrafyaya ulaşıp, oradaki kardeşlerimizin uyanışına vesile oluyor, onlara moral veriyordu. Bugün de aynı inançla yoluna devam eden Sebîlürreşad, Âkif’in ailesinin de desteğiyle ve Selma annemizin de il il gezerek dedesini anlatmasıyla büyük bir aile olmuştur, diyen Fatih Bayhan’ı kutluyorum.

Sebîlürreşad adına katıldıkları bir sempozyumda  Japon profesör ile tanıştıklarını, Sebîlürreşad’ı görünce profesörün, “Abdürreşid İbrahim, Mehmet Âkif, kardeşlerim!” diye kendilerine sarıldığını anlatan Bayhan, Âkif’in yüz yıl önce ektiği tohumun bugün filizlenmiş olduğunu Japonya’da bile görmüş olduk, dedi.

Anlıyoruz ki Boşnakçadan Japoncaya Âkif’in düşüncesi yayılmış ve Sebîlürreşad bayrağı her kıtada dalgalanmaktadır. Bugün de bu büyük davanın neferleri olan bizler, son günlerde ülkemize başlatılan ekonomik savaşta  Âkif’in işaret ettiği millî şuur ekseninde bir aradayız, “Sebîlürreşad Mektebi”nde talebeyiz!

Konuşmacılardan şair Recep Garip, Sebîlürreşad çatısı altında Âsım’lar yetişecektir. Bizler, merhum Âkif’in yol arkadaşlarıyız. Her türlü zeminde sanat üretme çabamız sürecektir, dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar