Kitap ve iyilik

İyilik yap, iyi ol; güzel düşün, lezzet bul.  Kitap oku, okut! Bir kitap al, baş ucuna koy. Kitapla uyu.Her an yenilenen bilgi akışını yakalamak uğruna neleri kaçırdığımızı fark edemiyoruz.Her...

İyilik yap, iyi ol; güzel düşün, lezzet bul.  Kitap oku, okut! Bir kitap al, baş ucuna koy. Kitapla uyu.

Her an yenilenen bilgi akışını yakalamak uğruna neleri kaçırdığımızı fark edemiyoruz.

Her şeye yetişmeye, her olayı yaşamaya çalışırken aslında özümüzü terk ediyoruz. Öze dönüş yolunda birkaç gönüllünün adımını takip edelim.

Uzun zamandır takip ettiğim Hayal Bilgisi dergisinin emektarlarının gayretleri var. Edebiyat ve kültür faaliyetlerinin dışında iyilik atölyesi kurmuşlar. Her güne bir iyilik düşüyor ve hayatımız güzelleşiyor. İyilik ajandası oluşturulmuş durumda. Cihat Albayrak ve eşi Ayşe Ünsal Albayrak, onulmaz yaralara merhem olmaya çalışıyor. Yediden yetmişe herkese, her kesime ulaşmaya, dokunmaya gayret gösteren sevgili çiftimiz Van'da başlattıkları iyilik hareketine dair birikimlerini Çorum'da paylaştılar. Çorum Belediyesi ve Çorum Kent Konseyi'nin de bu güzelliği sahiplenmesi ile “İyilik Atölyesi” kurulmuş durumda. Albayrak ailesi belki iki kişi ama gönüllerine dünyayı sığdırmaya çalışıyor. Bakalım Çorum'da neler olmuş:

               Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan İyilik Atölyesi çalışmaları kapsamında Urfalı tarım işçileri ve Boyabatlı tuğla işçilerinin daha önce lunaparkta hiç eğlenemeyen çocuklarıyla eğlendi.

              “Bu vatanda, bu bayrak altında birlikte olmanın onurunu birlikte paylaşıyoruz.”  diyen Sayın Turhan'ın “paylaşma” vurgusu önemlidir.  Millî şuur da bunu gerektirir. İhtiyacımız olan da budur. Kültür-sanat ve edebiyat alanındaki çalışmalarıyla da takip ettiğimiz Çorum'a kitap ve iyilik yolunda başarılar diliyorum. Umarız diğer belediyelere de örnek olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar