Kitap Aşkına

GÜNEŞ doğmadan kalkıyoruz. Hazırlıklar gün evvelinden yapılmıştı. Yolumuz uzun, tam 275 km mesafe yapacağız. Öğretmenler ve öğrenciler, aynı gaye ve aşkla yollara düşüyoruz. Sebebi ne mi?...

GÜNEŞ doğmadan kalkıyoruz. Hazırlıklar gün evvelinden yapılmıştı. Yolumuz uzun, tam 275 km mesafe yapacağız. Öğretmenler ve öğrenciler, aynı gaye ve aşkla yollara düşüyoruz. Sebebi ne mi? Tabii ki kitap!

Son zamanlarda fikir, sanat ve kültür alanında sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. Bu gelişmelerin kaynağında ve temelinde elbette kitap var. Kitap fuarlarından bahsediyorum aslında. Hemen her ilde, hatta ilçelerde bile kitap fuarları düzenleniyor.

Geçen hafta Erciş’te vardı mesela. Medyadan takip ettiğim kadarıyla ve bizzat tanıdığım yazarların da katılım sağladığı bu fuar, bölgesine ve ülkemize örneklik teşkil ediyor. İki kitapsever ve iyilik öncüsü güzel çiftimiz Cihat ve Ayşe Albayrak, “3. Erciş Edebiyat Şöleni ve Erciş Kitap Günleri” etkinliğini 4-8 Ekim 2017 tarihleri arasında başarılı bir şekilde yürüttüler. Aynı zamanda “Hayal Bilgisi” isimli edebiyat dergisini de çıkaran bu değerlilerimizi selamlıyorum. Bu bölgenin reçetesi de budur. Bu meşale yanmaya devam ettiği müddetçe karanlık güçler buralarda tutunamaz.

Gelelim bizim yolculuğa... Bizimkisi de uzun hikâye aslında. Tokat’ta yıllardır süren okuma etkinlikleri, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ismini verdiği “Okullu Okulsuz, Okuyoruz Yazıyoruz” ismiyle bütünleşerek başarılı bir şekilde devam ediyor. Kimler bu projenin katılımcısı değil ki! Öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, amir, memur, belediye başkanı, vali… Evet, işte katılımcısı böylesine farklı katmanlardan oluşan bir projenin mimarı Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı, her fırsatta ve imkânların da ötesinde kitaba zaman ayırıyor. Bu maksatla da farklı illerdeki kitap fuarlarına öğretmen ve öğrencileri gönderiyor. Daha önce Samsun, Sinop ve şimdi ise Kayseri…

18 Ekim 2017 sabahında Kayseri’deki kitap fuarı için sabahın erken saatlerinde Tokat’tan yola çıkıyoruz. Otobüsümüzde 29 öğretmen ve 17 öğrenci var. Gözler mahmur, gönüller bir… Menzil Kayseri.

Arabada yerimizi alıyoruz. Heyecanlıyız! Fuara katılacak yazar listesini inceliyoruz. Burası önemli. Bir okuyucunun yazarla buluşması ve ondan yazı serüvenini dinlemesi büyük şans. Koltuklarımızdayız ama kafamız alacağımız kitaplarda. Kimimizin listesi bile hazır. Yola koyuluyoruz ama ellerimizde yine kitap var. Herkes okuma derdinde. Ne hoş manzara! Herkesin elinde bir kitap var. Öyle ya “ Okullu Okulsuz Okuyoruz”. Arabada, parkta, meydanda, sınıfta, evde, piknikte… Hatta bu proje kapsamında geçen hafta sonu onlarca öğrenci ve öğretmen bisikletleriyle şehir merkezinden hareket ederek 15 kilometre uzaklıktaki mesire alanına kitap okumak için gittiler. En önde İl Mili Eğitim Müdürü Sayın Levent Yazıcı, öğretmenler, öğrenciler bisikletleriyle kitap okumak için doğaya çıkıyor. Niçin bunlar? Kitap aşkına! Geleceğimizin aydınlık olması, şuurlu nesillere bağlıdır. Şuur için kitap lâzım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 325 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 291 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar