Keşke öğretmen olsaydık!

Son dakika! Bayram ikramiyesini alan öğretmenler tatil hazırlığında. Karnelerin verilmesiyle birlikte üç ay tatil yapacak olan öğretmenler tatilde. Tatil beldelerinde ise otellerde yer bulanamıyor.Bir yıl boyunca yorulan...

Son dakika! Bayram ikramiyesini alan öğretmenler tatil hazırlığında. Karnelerin verilmesiyle birlikte üç ay tatil yapacak olan öğretmenler tatilde. Tatil beldelerinde ise otellerde yer bulanamıyor.

Bir yıl boyunca yorulan öğretmenler stres atmak, gelecek yıla daha iyi hazırlanmak ve moral depolamak için tatilde. Tatil ile birlikte karayollarındaki yoğunluktan dolayı bu yıl öğretmenlerimiz havayolunu kullanıyormuş. Özellikle iç hatlarda aşırı yolcu trafiği varmış. MEB ile THY arasında tatile dönük yapılan anlaşma ile yüzde elli indirimli uçacak olan öğretmenlerimizi tatil heyecanı sarmış.

Bazı öğretmenlerin tatilde yurt dışını tercih ettiğini duyuyoruz. Cennet ülkemizin her köşesini gezdiklerini ve artık yurt dışını da görmek istediklerini belirten öğretmenlerin en çok tercih ettiği ülkeler İspanya, İtalya, Fransa ve Yunanistan olmuş. Uzak Doğu ülkelerini de tercih eden öğretmenler varmış.

Öğretmenler üç aylık tatilleri ile gündeme oturmuş durumda. Diğer memurlara oranla ekonomik durumları oldukça iyi olan öğretmenlerin tatil dönemi ekonomiyi de hareketlendiriyor. Turizm işletmecilerinin dört gözle beklediği tatil döneminde özellikle öğretmenlerin rezervasyonuyla otellerdeki doluluk oranı da yüz güldürüyor.

her yıl yaşadığı tatil heyecanına bu yıl aldıkları bayram ikramiyesiyle birlikte Öğretmenler Günü’nde alacakları ikramiyeleri de eklenince öğretmenler için bayram erken geldi dedirtti. Gerçi öğretmenler için her gün bayram! Haftada 15 saat çalışıp 3 ay boyunca en iyi yerlerde tatil yapan başka meslek grubu yoktur. Eve iş götürmeyen tek meslek mensubu da öğretmenlerdir.

Öğretmenlerin ekonomik ve sosyal hakları göz kamaştırıyor. Bu durum herkesin öğretmenlik mesleğini seçmesine de sebep oluyormuş. Her yıl binlerce öğretmen atanmasına rağmen açık kapatılamamış. Yetkililer, kontenjanın altında müracaat olduğunu ve öğretmenlikteki açığın kapatılamadığını bildiriyormuş. Gelecek yıllarda da bu açığın kapatılmasının zor olduğunu söylüyorlarmış. Bu durum, öğretmenlik mesleğinin kariyerini gitgide artırmış. Emekli öğretmenlerin bile tekrar göreve dönmeleri için çağrı yapılmasının gündeme alınacağı bilgisi varmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar