Bir sepete ne sığar?

Dünyayı bir tarla bildik. Ekip biçilecek ve sonra da terk edilecek bir tarla. Arkaya bakılmadan, bir an önce aslî memlekete dönülmek üzere uğranılmış tarla.  “Burası dünya! Ne çok kıymetlendirdik....

Dünyayı bir tarla bildik. Ekip biçilecek ve sonra da terk edilecek bir tarla. Arkaya bakılmadan, bir an önce aslî memlekete dönülmek üzere uğranılmış tarla.  

“Burası dünya! Ne çok kıymetlendirdik. Oysa bir tarla idi; ekip biçip gidecektik.”  diyordu merhum Cahit Zarifoğlu.

Evet, çok kıymetlendirdik! Her şeyin üstünde bir kıymet vermeye başladık sanırım bu dünyaya. Yunus'un şu dörtlüğünü, gözlerimizi dört açıp okuyalım.

“Mal sahibi, mülk sahibi,
Hani bunun ilk sahibi?
Mal da yalan, mülk de yalan,
Var biraz da sen oyalan!..”

            Asıl vazifesini unutan insan neleri vazife bilmeye başladı? Bize her gün bahşedilen yirmi dört saati nasıl geçiriyoruz? Şükrünü eda edemediğimiz günlerimiz, hayatımızdan yıldız gibi kayıp gidiyor. Bir gün, o bir gün, mutlaka gelecek! Hayat aslında yaşadığımız andan ibarettir. Bu an, bir bütündür,  parçalanamaz. A.Hamdi Tanpınar'ın “Ne İçindeyim Zamanın” şiirinin ilk dörtlüğü hayatımızı, yaşadığımız zamanı anlamamızı sağlar niteliktedir.

“Ne içindeyim zamanın,
Ne de büsbütün dışında;
Yekpâre, geniş bir ânın
Parçalanmaz akışında.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar