Amellerimiz Boşa Çıkmasın

Tartışma programlarında “Kur'an, din, peygamber, hadis, ,ahlak, terbiye, edep, usûl”  öğrenmeye çalışıyoruz. Heyhat!İzlediğim ve gördüğüm kadarıyla öncelikle bir “usûl”...

Tartışma programlarında “Kur'an, din, peygamber, hadis, ,ahlak, terbiye, edep, usûl”  öğrenmeye çalışıyoruz. Heyhat!

İzlediğim ve gördüğüm kadarıyla öncelikle bir “usûl” problemimiz var.  Bilgi ve nezaketin ağır gelmesini beklediğimiz programlarda ne yazık ki şiddet, tahkir ve taciz ağır geliyor. Bize ne oldu böyle? Nereden nereye geldik?

Bir başkaldırıdır gidiyor. Herkes âlim durumda.  Kimse, kimsenin ilmine, izzetine hürmet etmiyor. Herkes kendisini rahatlatacak fetvalar bekliyor. Herkes, tartışmacılardan kendi vicdanlarını rahatlatacak cümleler duymak istiyor.  Takım tutar gibi tartışmacı tutuyoruz.

            Tarihten, edebiyattan nasibini alamamış onca diplomalı cahil var ki pervasızca konuşabiliyor. Bu milletin tarihinden ve kalbinden Peygamber sevgisini çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Amaç da budur.  Hz. Peygamber'in hayatı, örnekliği, tavsiyeleri bizzat kendisinin tasarrufta bulunduğu bir durumdan çok ötedir. O bakımdan onun hayatı Kur'an, ahlakı ise Kur'an ahlakıdır.

İslam tarihi boyunca maruz kaldığımız tehlikeli akımların hiçbiri bize doğrudan zarar veremedi. Hakikati görmek yerine ayrıntılardan, hikâyelerden yola çıkarak saldırdılar. Ancak şu âyetleri görmek istemediler:

“Allâh'a ve Peygamberʼe itaat edin ki size merhamet edilsin.” (Âl-i İmrân, 132)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar