15 Temmuz’a Sahip Çıkmak

 Hürriyetin bedeli vardır. Biz Anadolu'yuz! Şehit olduk, gazi olduk. Bu topraklar ihaneti yeni görmüyor. Bu devlet de çadırda kurulmadı. Binlerce yıllık tecrübenin adıdır 15 Temmuz. Binlerce yıllık tarihin...

 

Hürriyetin bedeli vardır. Biz Anadolu'yuz! Şehit olduk, gazi olduk. Bu topraklar ihaneti yeni görmüyor. Bu devlet de çadırda kurulmadı. Binlerce yıllık tecrübenin adıdır 15 Temmuz. Binlerce yıllık tarihin tezahürü, milyonlarca şahadetin mirasıdır 15 Temmuz.

“İnsan büyür beşikte 
Mezarda yatmak için.
Ve...........................
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için...”

N.Atsız, bu dizeleriyle adeta milletimizin kaderini, adanışını anlatıyor. Evet, bizler bu vatana sevdalıyız. Bu sevda,  emperyalist güçlere Çanakkale'de ve yurdun her köşesinde karşı koymuştu.

Cephede yenilmeyen Müslüman Türk nasıl yenilir?

Çanakkale'yi geçemeyenler sonrasında İstanbul'a nasıl girmişti? İngilizler nasıl oldu da terk ettiler İstanbul'u? Bugüne kadar tarihi biz yaptık, başkaları yazdı. Biz aslında başkalarının yazdığı tarihle daima ezildik, mağlup psikolojisi ile özgüvenimizi yitirdik. İşte 15 Temmuz, yeni bir zafer ve bir diriliş!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Millî Eğitim 15 Aralık 2018 | 3.256 Okunma Şu okullar açılsa! 01 Eylül 2018 | 327 Okunma Eğitime adanmış bir ömür; Levent Yazıcı 30 Ağustos 2018 | 292 Okunma Zafer, bayram ve trafik 25 Ağustos 2018 | 149 Okunma Kurban ettiklerimiz 22 Ağustos 2018 | 3.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar