O ne laftı yarab öyle!

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (21.10.2022)''O ne laftı yarab öyle!'' başlıklı yazısı.

‘Seçildikleri partiden istifa edenler, ahlak gereği milletvekilliğinden de istifa etmelidir’ derken ve milletvekili transferini zorlaştıracak bir yasal düzenleme getireceklerini söylerken AK Parti, transfersiz de durmuyordu. Her hafta grup toplantısında CHP, İYİ Parti ya da Saadet’ten seçilmiş bir belediye başkanını, ne yapıp ne edip törenle saflarına katıyorlardı.

İlkeli ve tutarlı siyasetin o güne kadarki en yüksek zirvesiydi, daha yukarısına çıkılamamıştı.

Siyasi tarihimize geçecek bu başarı, ancak başka bir rekorla unutturulabilirdi.

2 yıl sonra o rekoru yine AK Parti kırdı. Orduda FETÖ cuntasına yer açılırken AK Parti’nin alet edildiği Ergenekon kumpasıyla önce hapse, sonra da CHP’den Meclis’e giren eski teğmen Mehmet Ali Çelebi’yi, törenle kendine transfer etti.

Everestvari bir dürüstlük abidesi dikmek gibiydi, son noktaydı, bu artık aşılamazdı.

Ama bu kez bir batında, her biri diğerini aşan üç rekor birden kırılmıştı. Birinciliği hangisine vereceğinizi şaşırıyordunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 116 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 680 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 897 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.023 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar