KKTC seçimlerine müdahale mi ediyormuşuz!

Gurbetçileri Merkel’e, Macron’a karşı dolduran bir Ankara, göbekten kendisine bağlı yavru vatan seçmenini mi dolduruşa getirmeyecek? Oylarına karışmayacak da kendi hallerine mi bırakacak? Seçimlerini etkilemeye, kimin kazanacağını belirlemeye...

Yüzümde “Hadi ya, bakın siz” tebessümleri açtıran birkaç yazı okudum dün.
Meğer Ankara, KKTC’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine o kadar karışmış, o kadar karışmış ki Serdar Denktaş bile sonunda isyan etmiş.

Böyle giderse KKTC’nin bağımsız devlet olduğu iddiamıza da halel gelir, kimse buna inanıp bağımsızlığını tanımazmış.

Ankara daha önce KKTC seçimlerine burnunu hiç sokmaz, Denktaş dahil adaylar Ankara’nın onay ve desteğini almaya hiç uğraşmaz, Lefkoşa’dan kalkıp icazet almaya zinhar gelmezlermiş...Bunu ilk kez Başbakan Ersin Tatar yapmış...Cumhurbaşkanı Erdoğan’la da ‘işte adayım’ pozu çektirmiş...Seçim rüşveti dağıtmak için yardım almış...Ankara ilk kez yavru vatan seçim kampanyalarında böyle açıktan taraf oluyormuş gibi.

Bu kadar göstere göstere olmamıştı daha önce, bu açıdan ilktir belki. Ama Ankara ilk defa böyle bir müdahalede bulunmuyor.

Hatta bırakın KKTC’yi, Avrupa’daki seçimlere bile karışma hakkını kendinde gördü AK Parti iktidarı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 0 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 652 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 897 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.023 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.309 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar