Gazze fırsatçılarının duyarlılığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım başında Astana'daki Türk Devletleri Zirvesi'nden dönerken İsrail'le ilişkiler için şöyle demişti:"Tamamen bağları koparmak, hele hele uluslararası diplomaside öyle bir şey...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım başında Astana'daki Türk Devletleri Zirvesi'nden dönerken İsrail'le ilişkiler için şöyle demişti:

"Tamamen bağları koparmak, hele hele uluslararası diplomaside öyle bir şey olmaz."

İktidar, İsrail'i yaptırımlarla boykot etmiyor. Tepkisi sert ama eyleme geçirmiyor, söylem bazında. Diplomatik ve ticari ilişkilerimiz, seviye düşürmeden devam ediyor.

Zaten destekçileri de yaptırım için iktidara bastırmıyor. Mazeretleri var; ekonomimiz zarar görürse iktidar da seçimde zarar görürmüş. Öncelik, iktidarı korumakta, oy kaybetsin istemiyorlar.

Gazze'ye duyarlılıklarını ise kendi iktidarlarına ve ekonomilerine zarar verecek kampanyalar başlatan ABD'lileri, iktidarlarını protesto için sokaklara dökülen Avrupalıları takdir ederek gösteriyorlar. Onlarla tam dayanışma içindeler.

Aradaki boşluğu da resmi yaptırımların yerine sivil boykotu, İsrail'in yerine de kendi insanımızın çalışıp gittiği Türkiye'deki kahveciyi, hamburgerciyi, hastaneyi hedefe koyarak dolduruyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 1.994 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.306 Okunma Yeni Anayasa neyi değiştirir? 25 Nisan 2024 | 571 Okunma Türkiye Yüzyılı THY yöneticilerine güzelmiş 24 Nisan 2024 | 1.348 Okunma Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor? 22 Nisan 2024 | 171 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar