Bu gaz Dezenformasyon Bülteni’nde yok

Karar Gazetesi Yazarı Akif Beki'nin bugünkü (20.10.2022)''Bu gaz Dezenformasyon Bülteni’nde yok'' başlıklı yazısı.

Putin; ‘gaz benim değil mi, istediğime verir istemediğime vermem’ demiyor.

Ama kendisine tanımadığı ayrıcalığı, Erdoğan’a tanımış gibi bir hava estiriliyor.

Farfara bir Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, ilk gazı vermişti. Güya “Sayın Putin, AB’nin yaşam anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımız’a biraz önce teslim etti”ydi.

Hatta “Mesaj net: Gaz mı, petrol mü, tahıl mı istiyorsunuz! Beni değil Sayın Erdoğan’ı ve Türkiye’yi ikna edin!” demiş oluyordu.

Tüm haklarının bize geçtiği, Putin’den aldığımız yetkiyle tipini beğenmediğimize Rus gazını satmayabileceğimiz balonu, bunla kalmadı.

Bir de uydurma alt yazıyla bir Putin videosu çıkarıldı. Sağlam olsun diye...

Putin’e, bombastik şeyler söyletiliyor. Tüm Rus gazını Türkiye’ye taşıyacağı, babasının malı gibi istediğine istediği fiyattan satsın diye sadece Türkiye’ye gaz vereceği, başkasına zırnık koklatmayacağı ve Batılı ülkelerin muhatabının artık Türkiye olduğu şeklinde uçuk, ham hayallerle dolu.

AK Parti Moskova İl Başkanı olsa yine söylemezdi bunları. ‘Jelibon madeni bulundu’ haberleri bile daha gerçekçi kalır yanında, o kadar inanılmaz.


Rusya’nın kendi gazı üstündeki yetkileri, bir üfürükle bize devrettirildi. Şişirildi ve uçuruldu balon.
Sabah başyazarı Barlas, ‘duy da inanma’ demedi. Dünkü yazısında, sevinçten havalara uçup şu zafer çığlıklarını atıyordu:

“Bundan sonra Avrupa’nın enerji konusundaki muhatabı Türkiye. Türkiye, İran’dan, Azerbaycan’dan, Katar’dan ve Rusya’dan aldığı gazları karıştırarak Avrupa piyasalarına sunacak. Fiyat da Türkiye’de belirlenecek. Yani artık vana bizim elimizde.”

Fakat ‘sana yalan, bana gerçek’ rahatlığıyla esip savurduğu için kim, Barlas’ı suçlayabilir! Hepsi, İletişim Başkanlığı yüzünden. Haftanın yalanlarını patlatan Dezenformasyon Bülteni’ne alsalar o da yutmazdı bu zokaları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 157 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 683 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 897 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.024 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.311 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar