'Biz kaybetmedik' siyasetin kodları

AK Parti liderliğinin seçim sonuçlarına nasıl tepki vereceği içeride ve dışarıda merakla bekleniyordu, orası artık kesinleşti; yenilgi üstlenilmeyecek...

Halk arasında ‘sonuna kadar inkar’ olarak da bilinen meşhur politika izlenecek. ‘Kim demiş bendim diye, o yenilen aslında ben değilim, karıştırıyor olmalısınız, başkasına benzettiniz herhalde, hayal görmüş olmayasınız’ şeklinde uzayıp giden klasik savunma argümanları, siyasete uyarlanıyor.

Hala bir umutla yenilgi itirafı bekleyenler, yanıldı.

Yapılan hataların yol açtığı bir yenilgiyi kabul etmek yerine, gerçekte kaybetmediğini, kazanan tarafın kendisi olduğunu kabul ettirmeye çalışma stratejisi yürürlüğe sokuldu bile.

Geriye, inandırmak kalıyor. ‘Kalan sağlar bizimdir’ prensibi tıkır tıkır işletilecek. İnanma güçlüğü çekenlere kendini çek etme çağrıları başladı. Hataların telafisini isteyen, çürüme arayan, kendi iman tahtası sağlam mı, ona bakacak.

Parti politikalarının doğruluğunu sorgulayanlar, isabetli kararlar alındığından tereddüde düşenler, sisteme inancı zayıflayanlar din düşmanlarının değirmenine su taşıyıp taşımadıklarından şüphe ettirilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Boş ama hoş bir eğitim modeli 02 Mayıs 2024 | 0 Okunma Devletin dinine ne oldu? 01 Mayıs 2024 | 652 Okunma Büyüklenme rüyasından uyanamayanlar 30 Nisan 2024 | 897 Okunma AK Parti’nin kıvrak zekâlı abilerle imtihanı 27 Nisan 2024 | 2.023 Okunma Bahçeli yaptı yine yapacağını 26 Nisan 2024 | 3.309 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar