Siyonist soykırımın yargılanması

Siyonist işgal rejiminin Gazze’de 7 Ekim 2023’te başlattığı soykırım yarın 100 gününü tamamlamış olacak. İşgalci siyonistler bölgeye yönelik saldırılarını...

Siyonist işgal rejiminin Gazze’de 7 Ekim 2023’te başlattığı soykırım yarın 100 gününü tamamlamış olacak. İşgalci siyonistler bölgeye yönelik saldırılarını başlattıkları tarihten bu yana, savaş hukukuna ve ahlakına tümüyle aykırı bütün yöntemlere başvurdular. Bunları ayrıntılarıyla konuşmamıza gerek yok çünkü sürekli konuşuluyor ve herkes biliyor.

İşgal rejiminin zulüm ve vahşette bu derece aşırı gitmesine rağmen, gönüllü birtakım protestolar, tepkiler ve işgal rejimine destek veren iktisadi kurumlardan bazılarının ürünlerinin boykot edilmesi gibi vicdani tepkiler dışında söze gelir bir şey yapılmadı. Bu tepkiler de sivil halkın desteklediği ve sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği tepkilerdi. Yönetimlerin tepkileri genellikle “kınama” düzeyinde kaldı.

Neticede en cesaretli çıkışı daha önce de diplomatik alanda işgal rejimine karşı önemli girişimlerde bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti yaptı ve siyonist işgal rejiminin “soykırım” suçlamasıyla yargılanması için Hollanda’nın Lahey kentinde faaliyet yürüten Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açtı.

Aslında böyle...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 67 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 67 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 226 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 77 Okunma İran önemli bir fırsatı kaçırdı 19 Nisan 2024 | 248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar