Şimdi de Gabon’da askeri darbe

Anlaşıldığı kadarıyla bu sıralarda Afrika kıtasında farklı bir salgın var: Darbe salgını. Aslında bu hastalık da bulaşıcıdır. Bir ülkede silah veya yumruk gücünün...

Anlaşıldığı kadarıyla bu sıralarda Afrika kıtasında farklı bir salgın var: Darbe salgını. Aslında bu hastalık da bulaşıcıdır. Bir ülkede silah veya yumruk gücünün konuşturulması durumunda başarılı olunması başka ülkelerde bu gücü kullanma potansiyeline sahip olanları da cesaretlendiriyor ve onlar da bu yolla yönetimi ele geçirmenin hesaplarını yapmaya başlıyorlar. 

Son olarak Batı Afrika’nın orta bölgesinde yer alan Gabon Cumhuriyeti’nde askeri darbe gerçekleştirildi. Asker ve polis gücünü yöneten komutanlar, aralarında ittifak kurarak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından yönetime el koyduklarını ve seçimleri iptal ettiklerini 30 Ağustos Çarşamba sabahı, Gabon 24 isimli tv kanalından duyurdular. 

İşin ilginç tarafına bakın ki darbeciler tv kanalından yaptıkları açıklamada bunu Gabon halkı adına gerçekleştirdiklerini söylüyorlardı. Oysa Gabon halkı üç gün önce sandık başına gitmiş ve %65’e varan oranla, cumhurbaşkanı Ali Bongo’ya destek vermişti. 

Darbeciler, Ali Bongo’nun ülkeyi istikrarsızlığa sürüklediğini ileri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 92 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 229 Okunma Siyonizmin BM üzerindeki egemenliği 20 Nisan 2024 | 77 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar