NATO Zirvesi

 Kısa adı İngilizcede NATO, Fransızcada OTAN olan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne üye ülkelerin liderleri 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir zirve toplantısı...

 

Kısa adı İngilizcede NATO, Fransızcada OTAN olan Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’ne üye ülkelerin liderleri 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir zirve toplantısı düzenledi. Bu seferki  zirveye üye ülkelerin liderlerinin yanı sıra üyeliğe davet edilen ülke sıfatıyla İsveç’in başbakanı ve teşkilatı yakından ilgilendiren bir olayın yaşandığı ülkenin lideri sıfatıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı da katıldı. 

Zirvede ortak toplantıların yanı sıra ikili ve üçlü görüşmeler de gerçekleştirildi. Bu görüşmeler de üye ülkelerin kendi aralarındaki meselelerini görüşmelerine, ilişkilerini geliştirmeleri için müzakerelerde bulunmalarına fırsat vermiş oldu. 

NATO’nun bu seferki zirvesinin en çok öne çıkan iki konusu İsveç’in üyelik talebinin onaylanması ve üyelik sürecinin başlatılmasıyla, Ukrayna’daki savaş ve bu savaş devam ederken Ukrayna’nın da NATO’ya üyeliğinin mümkün olup olmadığı hususuydu. 

Bilindiği üzere şimdiye kadar İsveç’in üyeliğinin önünde en önemli engel...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Isam El-Attar’ın ardından! 04 Mayıs 2024 | 146 Okunma Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 227 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar