Dönüş Yürüyüşü sürüyor

Filistinliler vatanlarından vazgeçmeyeceklerini ve haksız uygulamalarla çıkarıldıkları yurtlarına dönme konusundaki ideallerinden vazgeçmediklerini ortaya koymak amacıyla 30 Mart 2018’deki Toprak Günü’nde...

Filistinliler vatanlarından vazgeçmeyeceklerini ve haksız uygulamalarla çıkarıldıkları yurtlarına dönme konusundaki ideallerinden vazgeçmediklerini ortaya koymak amacıyla 30 Mart 2018’deki Toprak Günü’nde başlattıkları Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerini sürdürüyorlar. Bu eylemlerle aynı zamanda on iki yıla yakın bir süredir Gazze’ye uygulanan ablukayı da kırmayı amaçlıyorlar. 

İşgalcilerin Gazze sınırına yerleştirdikleri keskin nişancıların göstericileri hedef almalarını zorlaştırmak amacıyla Gazze ile 1948’de işgal edilmiş bölge arasındaki sınır çizgisinde muhtelif noktalarda lastik yakmayı planladıklarından 6 Nisan Cuma gününü de “Lastik Yakma Cuması” olarak isimlendirdiler. 

Lastik Yakma Cuması eylemlerine katılmak için Filistinliler sabahın erken vakitlerinden itibaren sınır boyunca kurulmuş olan çadırlara toplanmaya başladı ve yüzlerce kişi sabah namazlarını bu çadırlarda kıldı. 

BM, siyonist işgal yönetimine yaptığı çağrıda Gazze’nin sınırları boyunca düzenlenecek sivil amaçlı gösterilere karşı şiddete başvurulmamasını istedi. Fakat işgal güçleri yine göstericilere karşı saldırılar düzenledi ve bizim bu yazıyı yazmamızdan önce gerçekleştirilen saldırılarda iki kişi şehit olmuş, onlarca Filistinli de yaralanmıştı. Ayrıca gösterilere katılanlardan birçok kişi de işgal güçlerinin attığı gaz bombalarından etkilenerek hastanelere nakledildi. 

Ayrıca Toprak Günü olarak ihya edilen 30 Mart tarihinde meydana gelen saldırılarda yaralananlardan bir gencin de 6 Nisan Cuma sabahı hayatını kaybetmesiyle Büyük Dönüş Yürüyüşü adıyla düzenlenen gösterilere yönelik saldırılarda şehit edilen Filistinlilerin sayısı 24’e ulaştı. Şehitlerden iki kişinin cenazesinin işgal güçleri tarafından rehin tutulduğu haber verildi. Yaralananların sayısı ise bizim bu yazıyı yazmamızdan önce 1500’ü geçmişti. Bunlardan da en az 50 kişinin durumunun ağır olduğu dile getirildi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 149 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 112 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 207 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar