Dağlık Karabağ’dan göç meselesi

Uzun süre devam eden Karabağ meselesine ve buradaki Ermeni örgütlerin oluşturduğu, Ermenistan’ın da askeri ve siyasi yönden destek verdiği işgal yönetimine son verilmesi, bölgedeki Ermeni yapılanmanın arkasında duran...

Uzun süre devam eden Karabağ meselesine ve buradaki Ermeni örgütlerin oluşturduğu, Ermenistan’ın da askeri ve siyasi yönden destek verdiği işgal yönetimine son verilmesi, bölgedeki Ermeni yapılanmanın arkasında duran Batılı güçlerin çok hoşuna gitmemişti. 

Ermenistan ve onun himaye ettiği milis güçleri ise her ne kadar anlaşmaya razı oldularsa da sonuç onları memnun etmediği için bir şekilde yarayı kaşımaya ve sorun çıkarmaya devam ettiler. 

2022’nin 12 Eylül gecesi meydana gelen gerginlik ve çatışmalar yeniden ortalığın karışmasına sebep oldu. Çatışmalar konusunda her iki taraf da karşı tarafı olayların fitilini çekmekle suçladı. Azerbaycan’ın iddiası ise, Ermeni askerlerin Azerbaycan ordusunun kullandığı güzergaha mayın döşemelerine Azeri askerlerin engel olması üzerine onların saldırıda bulundukları ve çatışmaların bu yüzden başladığı yönündeydi. Bir süre devam eden çatışmalar uluslararası alanda yapılan çalışmalarla ve arabuluculuk girişimleriyle durdurulmuş ve Karabağ’da Azerbaycan yeniden kontrolü sağlamıştı. 

Ancak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kudüs şehidimize selamlar! 03 Mayıs 2024 | 198 Okunma Vicdanların başkaldırısında yerimizi almalıyız 02 Mayıs 2024 | 94 Okunma San Remo’da paylaşılan ümmet coğrafyası 27 Nisan 2024 | 68 Okunma ABD’nin “düşünce özgürlüğü”ne saygısı! 26 Nisan 2024 | 70 Okunma Abdülmecid Zindani 25 Nisan 2024 | 229 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar