Baas vahşeti ve zalimlerin tartışması

Afganistan’da ABD güdümlü yönetim, Taliban’ı hedef aldığı iddiasıyla bir medresenin mezuniyet törenini hedef alarak büyük bir katliam gerçekleştirdi. Küresel emperyalizm bu katliamı tamamen görmezden...

Afganistan’da ABD güdümlü yönetim, Taliban’ı hedef aldığı iddiasıyla bir medresenin mezuniyet törenini hedef alarak büyük bir katliam gerçekleştirdi. Küresel emperyalizm bu katliamı tamamen görmezden geldi.

Afganistan’da bu katliamın gerçekleştirilmesinin hemen ardından Suriye’deki Baas rejimi uzun süreden beri kuşatma altında tutulan Doğu Guta’nın Duma ilçesinde sivil halkı ve özellikle de çocukları hedef alan bir kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda bazı kaynaklara göre en az elli bazılarına göre de yüz elli civarında insan korkunç bir şekilde katledildi. 

Afganistan ve Suriye’de bu katliamların gerçekleştirildiği günlerde siyonist zulüm de Filistinlileri Büyük Dönüş Yürüyüşü etkinliklerine son vermeye zorlamak için saldırılar ve cinayetler gerçekleştirmeye devam ediyordu. 

Afganistan’daki katliamın ve Filistin’de siyonist rejimin gerçekleştirdiği cinayetlerin arkasında ABD, Suriye’deki katliamın arkasında da Rusya vardı. Bunlar Suriye’deki vahşi katliamdan sonra güya karşı karşıya geldiler. İkisi de eli kanlı olan ve eli kanlı hainlerin arkasında duran bu zalimlerin birbirlerine karşı senaryo gereği tavır almaları Suriye’deki, Afganistan’daki ve Filistin’deki zulmün sona erdirilmesi konusunda bize ümit verebilir mi?

Kimyasal silahlarla gerçekleştirilen katliamlar Baas rejiminin vahşette ne derece sınır tanımaz olduğunu gösteriyor. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki Baas zulmü kimyasal silahlarla da olsa diğer silahlarla da olsa sürekli sivil, savunmasız insanları katlediyor. Kimyasal silahlarla yaptığı katliamlarda haksız diğerlerinde haklı olduğu söylenemez. 

Olayın en kötü yanı normalde aynı davulu çalanların birilerinin kara diğerlerinin beyaz adam rolü oynayarak insanlarımızı yanıltmalarıdır. Çünkü Baas rejiminin yerinde kalmasını İran ve Rusya kadar İsrail ve ABD’nin de istediğini, direnişin zaferinin İran ve Rusya kadar ABD ve İsrail’i de endişelendirdiğini biliyoruz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 82 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 110 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 205 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar