ABD ve PKK terörü

ABD, son yıllardaki bütün insanlık dışı saldırılarında ve işgallerinde terörü kendine gerekçe olarak kullanmıştır. Terör gerekçesini kullanarak büyük katliamlar gerçekleştirdi....

ABD, son yıllardaki bütün insanlık dışı saldırılarında ve işgallerinde terörü kendine gerekçe olarak kullanmıştır. Terör gerekçesini kullanarak büyük katliamlar gerçekleştirdi. Kürt meselesini, terörün gerekçesi olarak değerlendiren PKK örgütünün de bir terör örgütü olduğu, başvurduğu yöntem ve kullandığı araçlar ile tescil edilmiştir. Ancak normalde saldırgan tutumu için terörü sürekli kendine gerekçe olarak kullanan ABD, PKK örgütüne açıktan destek vermek suretiyle bizzat kendisinin terörün arkasında durduğunu ispat etmiştir. 

Bu durum ABD’nin teröre karşı savaş konusundaki iddialarında samimi ve gerçekçi olmadığını, kirli oyunları için ihtiyaç duyduğunda teröre destek verebildiğini, terör örgütleriyle ortak hareket edebildiğini, aynı safta savaşabildiğini göstermesi açısından düşündürücüdür.

Türkiye’nin bütün itirazlarına ve tepkilerine rağmen ABD, PKK’nın Suriye kanadı durumundaki PYD’yi silahlandırma konusundaki ısrarından vazgeçmedi. Kullandığı gerekçe ise örgütün IŞİD’e karşı savaşıyor olduğu iddiasıdır. Fakat IŞİD bu işin sadece bir bahanesidir ve ABD’nin birtakım kirli hesaplar ve taktikler için perde arkasında IŞİD’le de kirli bir işbirliğinin olduğu tahmin edilmektedir. 

PYD’nin silahlandırılmasının asıl amacı ise PKK’nın silahlandırılmasıdır. PYD, PKK’dan bağımsız bir örgüt değildir. Dolayısıyla silahın PYD’ye verilmesiyle doğrudan PKK’ya verilmesi arasında herhangi bir fark yok. Bunu ABD’nin de bilmemesi mümkün değildir. Bu durum karşısında ABD Başkanı Trump’ın PYD’nin eline ağır silahlar verilmesine dair karar alması PKK’yı silahlandırma kararı almasından farklı değildi.

ABD’nin PYD’ye teslim ettiği silahların Türkiye’ye karşı ciddi bir tehlike ve tehdit oluşturduğu artık herhangi bir şüpheye mahal bırakmayacak derecede açıklık kazanmıştır. Öte yandan ABD’nin gerçekte göstermelik olarak kullandığı IŞİD de Suriye’de büyük ölçüde etkisini kaybetmiştir. Buna rağmen PKK’nın kanadı durumundaki örgüte teslim edilen silahların geri alınmasını bir yana bırakın hâlâ bu örgüte silah veriliyor olması Türkiye’ye yönelik tehdide destek verme amacı taşıdığını gözler önüne seriyor. ABD silah vermekle de yetinmeyerek Türkiye’ye karşı savaş halindeki bir örgütün militanlarından bölgesel bir ordu oluşturmayı planladığını dile getirdi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direnişten işgal güçlerine darbeler 17 Mayıs 2024 | 111 Okunma Nekbe’nin 76. yıl dönümü 16 Mayıs 2024 | 112 Okunma İşgal hükümeti neden ateşkese razı olmuyor? 11 Mayıs 2024 | 205 Okunma Refah’a saldırıda ABD’nin taktiği 10 Mayıs 2024 | 192 Okunma İşgal rejiminin stratejisi ve Refah 09 Mayıs 2024 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar