Vah be! Oh be!

Vah be o yakılan canımız Kur’anlarımız için.Vah be, o güzelim cami için. Mihrabı, minberi, penceresi, kapısı için... Vah be Sur’un mektebe giden ve gidemeyen çocukları için. Vah be sokağa...

Vah be o yakılan canımız Kur’anlarımız için.
Vah be, o güzelim cami için. Mihrabı, minberi, penceresi, kapısı için...

Vah be Sur’un mektebe giden ve gidemeyen çocukları için.

Vah be sokağa çıkan her çocuğunu yüreğinde sancı gibi yaşayan Sur’un anneleri için.

Vah be Sur’un savaş meydanına dönmüş sokakları, yanmış, yıkılmış evleri için.

Vah be Sur’un çarşıları, iflas eden ama ertesi gün dükkanının yakılmasından korktuğu için isyanını haykıramayan esnafı için.

Vah be!

***

Ve

Oh be!

Oralardan bir ses çıktığı için.

Şahismail Bedirhanoğlu ne zaman konuşacak diye bekliyordum.

Oraların, iş dünyasının ağası sayılır.

16 saatlik arada bir esnafa mikrofon uzatıyor gazeteci, korkuyor adamcağız, katili biliyor ama “Kimin olduğunu siz bilirsiniz işte, diyor, bana söyletip de canımdan etmeyin” diyor hal diliyle.

Ama adınızın önünde anlı-şanlı Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu sıfatı varsa, siz konuşmalısınız.

Oh be!

İşte konuşmuş.

Dün Star muhabiri Erdinç Akkoyunlu’nun haberi onun şu günler için gerçekten değerli sözlerine yer veriyordu. Onları aynen almak ve mesela “Hendeklerin ardından” röportajlar yayınlayan Hasan Cemal’in bilgisayarına kapak yapmak istiyorum.

İşte şu sözleri:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 430 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.496 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.089 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.355 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 861 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar