Teammüden cinayetler

Albert Camus, 20’inci yüzyılı “Teammüden işlenen cinayetler yüzyılı” diye tanımlarken birinci, ikinci cihan savaşlarını, Hitler ve Stalin vahşetlerini kastetmişti. “Teammüden”di ona göre...

Albert Camus, 20’inci yüzyılı “Teammüden işlenen cinayetler yüzyılı” diye tanımlarken birinci, ikinci cihan savaşlarını, Hitler ve Stalin vahşetlerini kastetmişti. “Teammüden”di ona göre bu vahşetler, tasarlanarak işlenmişti.

Ben onun bu tespitini 20’inci yüzyıl sona ererken “Bosna”da işlenen cinayetler için de hatırladım. Evet o da, hamile kadınların rahimlerindeki ceninlerin süngülenmesine varıncaya kadar “soykırım” amaçlı tasarlanmış cinayetti.

Hitler’in yaptığı, Yahudilere yönelik bir soykırımdı. Lanetlenmesi bir insanlık kriteri idi.

Bugün İsrail’in – Netanyahu’nun yaptığının ondan farkı yoktur.

Ve Bosna’da, Srebrenitsa’da vahşet icra edilirken üç maymunu oynayan dünya gibi, hastane bombalayan, artık binlerce bebek ölümüyle birlikte anılacak olan İsrail vahşetine “kırmızı çizgimiz yok” diye onay veren dünyanın da ondan bir farkı yoktur.

Açık konuşalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 31 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 840 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar