Provokasyonun arkasındaki odak

HDP binalarına yönelik bombalı eylemler kesinlikle profesyonelce icra edilmiş bir provokasyondur ve arkasındaki odak acilen ortaya çıkarılmalıdır. “Ülkücüler” adına bazı şehirlerde HDP’ye...

HDP binalarına yönelik bombalı eylemler kesinlikle profesyonelce icra edilmiş bir provokasyondur ve arkasındaki odak acilen ortaya çıkarılmalıdır.

“Ülkücüler” adına bazı şehirlerde HDP’ye yönelik protestolar olsa bile, bu bombaların onlarla ilişkisi olduğunu da sanmıyorum.

Bu bombalamalar, HDP’in tabanını ateşler. Kimlik siyasetine odun taşır. Kobani’de olduğu gibi ara noktada bulunan Kürt seçmende aidiyet bilinci oluşturmaya yarar. İddia edildiği gibi tabanda herhangi bir korkuya, paniğe yol açması asla söz konusu olmaz. Üstelik “mağduriyet” imajı üretir. Hele, suçlamalar iktidara yöneltilebilir ve halkın kanaati etkilenebilirse, HDP oylarına artı etki sağlar.

Bunun HDP’ye taşıyacağı artılara rağmen, bu işin arkasında HDP bağlantılı provokasyon olduğu inancında 
değilim.

Provokasyonun Ak Parti’ye ve Hükümete mal edilmesi ancak cinnetle tanımlanabilir. Hükümetten provokatörleri bir an önce bulmasını isteyebilirsiniz ama bu olayı HDP’yi yıpratmak için Hükümetin düzenleyebileceğini düşünürseniz, sizin ancak gerçek failleri gizlemek için seferber olduğunuz kanaatine yol açarsınız.

Evet, Ak Parti için HDP’nin barajı aşması ya da aşmaması önemli. Ama böyle bir bomba olayının içinden oy çıkarmak, cinnete eşdeğer bir yaklaşım olur ki, bunu Ak Parti’ye nispet etmek akla ziyan olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 277 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 791 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar