Partilere bir de böyle bakalım

Herkes Ak Parti üzerinde o kadar yoğunlaştı ki, seçimlerin diğer partilere ne getirdiğine bakan yok.  Oysa en azından gündemdeki koalisyon formüllerinin geçerliliği açısından her partinin içine bakmak...

Herkes Ak Parti üzerinde o kadar yoğunlaştı ki, seçimlerin diğer partilere ne getirdiğine bakan yok. 

Oysa en azından gündemdeki koalisyon formüllerinin geçerliliği açısından her partinin içine bakmak gerekiyor.

Mesela CHP’nin seçimle gelen parlamento grubu hangi renklerden oluştu ve bu renklerin Kılıçdaroğlu’na çizdiği istikamet ne?

Mesela Bahçeli’nin çizdiği liderlik profili içinde MHP hangi rolleri oynayabilir?

Ve mesela “Türkiyelileşme” söylemi ile meydanlara çıkan, ancak seçimlerde Kürt oylarının yoğunlaşması ile etnik parti hüviyeti derinleşen, bu arada bir ucu ülkede diğer ucu Kandil’de bulunan silahlı yapı ile ilişkiler içinde olan, artı, tabii lider kabul ettiği Öcalan’ın İmralı’da ömür boyu hapis cezası çekerken devletle görüşmeler yürüttüğü ve dahi Suriye’deki çatışmalar içinden, Türkiye’yi de enfekte edecek bir “Kürt devleti” ümidi çıkarmaya teşne, Meclis’e taşıdığı 80 kişilik grup içinde “İslamcı”sından dinsizine her rengi taşıyan HDP’nin, sadece koalisyon pazarlıkları açısından değil, Türkiye açısından ifade ettiği anlam ne?  

Olayın bir de Ak Parti’nin bu seçimde kaybettiği “Kürt oylar” boyutu var. Şu an Suriye’de yaşananlar sadece Ak Parti’nin ve Hükümetin meselesi olmadığı gibi, Ak Parti’nin kaybettiği “Kürt oylar” da sadece Ak Parti’nin meselesi değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 277 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 791 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar