Önce Kandil’i fethetsek ya...

“Kandil’den gelen ama montaj ama şu bu…” destek açıklamaları Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını gölgelemiş bulunuyor. Cumhurbaşkanı bu işin montaj olduğunu “itiraf...

“Kandil’den gelen ama montaj ama şu bu…” destek açıklamaları Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını gölgelemiş bulunuyor. Cumhurbaşkanı bu işin montaj olduğunu “itiraf etti” ama, önemli seçmen kitlesinin “itiraf boyutu”nu değil, “suçlama boyutu”nu satın aldığı da bir vakıa.

Onun için Kılıçdaroğlu’nun “Cumhurbaşkanı seçilirsem Kandil’i hak ile yeksan ederim” türü açıklamaları, “Kandil gölgesi”ni izale etmiyor.

Orası öyle de bu “Kandil’i hak ile yeksan etme” meselesi kafalara takılmıyor değil. Kılıçdaroğlu’nunki bir vaat. Diyelim Cumhurbaşkanı seçildi, imkanlara bakacak herhalde, devletin imkanlarına, acaba orada “Kandil’i hak ile yeksan edecek” bir potansiyel bulabilecek mi?

Doğrusu bu sorunun mevcut iktidar için de akla gelmiyor olması şaşırtıcı. Kandil bir şeytan yuvası. Orada üretilen fesat, binlerce memleket çocuğunun hayatına mal oldu. Kürt – Türk… Dağa götürülen çocukların hayat süresine dair bilgiler iç acıtıcı… Orta okul – Lise öğrencisi götürüldü dağa ve kısa süre içinde hayatı söndü.

PKK ile mücadele sürecinde can...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 1.936 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.599 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 800 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.317 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.562 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar