O fotoğrafın sancıları

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (22.11.2022)'' O fotoğrafın sancıları'' başlıklı yazısı.

“Ben o fotoğrafı görünce yıkıldım” diye yazmış bir arkadaş.

O fotoğraf Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdülfettah Sisi’yi ele sıkışırken gösteren fotoğraf.

Katar’da Dünya Kupası açılış programında buluştular. Belli ki buluşma ayarlandı. Yanı başlarında Katar Emiri var, tebessüm ediyor. Acaba arabuluculardan birisi o mu? Erdoğan ile Sisi’nin yüzleri, memnuniyet ile şaşkınlık arasında bir yerde duruyor.

“Yıkıldım” ifadesi, Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin muhtemelen Amerikan desteği ile (Bunu söylüyorum çünkü Sisi darbesi ABD tarafından “demokrasi kurtuldu” diye meşrulaştırılmıştı) general Sisi tarafından devrilmesinden sonra bizzat Erdoğan’ın tepkileri dikkate alındığında başka bir anlam kazanıyor.

“Beni Sisi’yle barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Halkın yüzde 52’sinin oyunu almış Mursi’yi ve arkadaşlarını mahkum eden bir anti-demokratla aynı masaya oturmam” demişti mesela.

“Uluslararası platformlarda darbeci Sisi’yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söyledim. Benim için Mısır’ın Cumhurbaşkanı Mursi’dir. BM’de onunla (Sisi)...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ekonomide geldik “dipsiz kuyu”ya... 28 Mart 2024 | 1.419 Okunma Yarı yarıya düşüş işaret mi? 26 Mart 2024 | 6.527 Okunma Gazze için bir şey yapamama hali 24 Mart 2024 | 798 Okunma İstanbul için farklı bir kayyım formülü mü? 22 Mart 2024 | 1.316 Okunma Bahçeli buralara nasıl geldi? 21 Mart 2024 | 5.560 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar