Milliyetçi siyasi blok

Peki milliyetçilik?Son seçimde “milliyetçi duyguların seçim sonuçlarını belirlediği” tezi çok işlendi. Her toplumun bir manada “Güvenlik hassasiyeti” içinde bulunması son derece tabiidir....

Peki milliyetçilik?

Son seçimde “milliyetçi duyguların seçim sonuçlarını belirlediği” tezi çok işlendi. Her toplumun bir manada “Güvenlik hassasiyeti” içinde bulunması son derece tabiidir. “Canı korumak” nasıl insan için en güçlü saik ise, toplumlarda da en azından bir kesim için böyle bir hassasiyet insiyakî yani içgüdüseldir.

Seçimleri bu duygu etkilemiş midir? Evet, iktidar cenahı böyle bir riski toplumun en azından yüzde 51’ini ikna edecek boyutta gündeme getirebilmiştir.

Ama acaba bu bizde kendilerini “milliyetçi” diye niteleyen siyasi oluşumların tarif ettiği milliyetçilikle birebir örtüşen bir çizgi midir?

Bir kere bakalım, kendisini “milliyetçi” diye tanımlayan kaç siyasi oluşum var:

Milliyetçi Hareket Partisi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 838 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.739 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.978 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.140 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar