KCK’nın yutturduğu zoka

Çok net bir şey söyleyeceğim: - Türkiye’de Cumhurbaşkanı’ndan Başbakanına, Hükümetin bütün üyelerine varıncaya kadar silme bir Kürt yönetimi olsaydı bile “Ben şuralarda...

Çok net bir şey söyleyeceğim: - Türkiye’de Cumhurbaşkanı’ndan Başbakanına, Hükümetin bütün üyelerine varıncaya kadar silme bir Kürt yönetimi olsaydı bile “Ben şuralarda özyönetim ilan edeceğim, buraya devlet giremez” diyerek ilçelere el koyanlara karşı her türlü güvenlik operasyonuna karar verirdi. Çünkü devlet, böyle durumlarda suçun - suçlunun etnik aidiyetine bakmaz, suçun işlenip işlenmediğine bakar. Hani deyim yerindeyse babasının oğlu olsa suçlunun korunması kabul edilmez.

Bakın işte, devlet etnik aidiyetin şu mu bu mu diye sormadan, devlet içinde otonom yapı oluşturan bir harekete karşı operasyonu en sert şekilde sürdürüyor.

Barzani’nin KCK’ya isyanı budur.

Var mı Barzani’nin Kürtlüğüne dair bir şüphe?

Peki neden KCK’ya isyan ediyor?

Çünkü KCK, Barzani’nin Kürtlüğünü bile Kürtlük saymıyor. Bir vakitte tasfiye edip, yerine oturmayı hedefliyor.

Çünkü KCK’ya göre Kürt, onların iktidarını kutsayan Kürt’tür.

Hatta onların iktidarını onaylamak kaydıyla etnik aidiyeti Kürt olmayan bile Kürt sayılabilir. Tıpkı şu anda HDP bünyesinde “sol” adına bulunup da, hendek siyasetine sahiplenenlerin sırtının sıvazlanması gibi.

Kürtlük meselesi söz konusu olduğunda bir zoka bütün dünyaya yutturulmak isteniyor.

Belki dünyada da, Tayyip Erdoğan ve Ak Parti ile hesaplaşmak, bölgede Türkiye’nin etki alanını kontrol etmek ve İslam dünyasındaki gelişmeleri denetim altında tutmak adına, bu zokayı yutmaya ve kitlelere yutturmaya hazır odaklar bulunuyor.

Nedir bu zoka derseniz, cevabı açık:

- PKK terörünün “Kürtler adına verilen mücadele” payesi ile taltif edilmesi.

Denklem böyle kurulduğunda PKK’nın her eylemi “Kürtlerin kurtuluş mücadelesi” adına meşrulaştırılıyor, PKK’ya karşı her operasyon da “Kürtlere karşı operasyon” damgası ile çamura bulanıyor.

Bu zokanın, dünyada bazı odaklar tarafından kullanılması anlaşılabilir. Çünkü o odaklar Türkiye’nin bölgedeki yükseliş projesini iç çatışmalarla durdurma hesabının içindeler.

Peki ama içerde PKK’nın Kürtler adına mücadele verdiği mavrasına inanmanın bir mantığı var mı?

İçerde derken, PKK’nın nasıl bir cinayet örgütü olduğu bilinmesine rağmen demek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 605 Okunma Kaybolan ruh nasıl kazanılacak? 10 Mayıs 2024 | 1.540 Okunma Cicim ayları ne kadar sürer? 09 Mayıs 2024 | 2.089 Okunma “Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.355 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 861 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar