Hükümet halkı duyabilseydi

Herkes ekonomi konuşuyor.-Neden buralara geldik, diyor bir kısımız. Aslında Mehmet Şimşek’in yaptıkları doğru ise bunu Lütfi Elvan ve Naci Ağbal da yapacaktı. 2021’de. İki yıl önce. Dolar düşme...

Herkes ekonomi konuşuyor.

-Neden buralara geldik, diyor bir kısımız. Aslında Mehmet Şimşek’in yaptıkları doğru ise bunu Lütfi Elvan ve Naci Ağbal da yapacaktı. 2021’de. İki yıl önce. Dolar düşme sinyali vermişti, kredi notu yükselme ümidi oluşturmuştu. Dünyadan finans akışı bekliyorsak onun ilk işaretleri gelmişti. (Dolar o günlerde 8 lira civarındaydı)

Niye gönderildi onlar da aynı irade tarafından benzeri disiplinlere başvuran Şimşek getirildi?

Şimşek’in getirilmesinin alamet-i farikası olan faiz artırımına o gün razı olunsaydı iki yıllık ekonomik düşüş yaşanmayacaktı. KKM girdabına düşürülüp fakir fukaradan toplanan paralar faiz – dolar cenahına aktarılmayacaktı.

Bütün bunlar konuşuluyor bugün de, arada yaşanan ağır bedelin - ödenen faturanın sorumluları bir muhasebe yapıyorlar mı?

-Dedim ya herkes ekonomi konuşuyor. Birileri “Sayın Cumhurbaşkanı, diyor, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılacağını söyledi ve seçim sonunda da sözünü tuttu. Helal olsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Adalet özürlü” olarak mı gideceksiniz? 07 Mayıs 2024 | 2.316 Okunma Eğitimi ne yapmalı? 05 Mayıs 2024 | 858 Okunma Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.774 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.979 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar