Güven sınavı

Hükümet Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Program Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın moderatörlüğünde hazırlandı. Beştepe’deki sunumda Hem Cevdet Yılmaz, hem de...

Hükümet Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Program Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın moderatörlüğünde hazırlandı. Beştepe’deki sunumda Hem Cevdet Yılmaz, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan adeta yeni bir hükümet programı sunumu yapıyor gibi heyecanlıydı.

Oysa bu program, daha önce de heyecanla sunulan Yeni Ekonomik Model ve Türkiye Ekonomi Modeli’nin Türkiye’yi getirdiği ekonomik tıkanmanın içinden çıkarma amacı taşıyordu.

OVP’nin sunumunu, aslında ekonominin dizginlerinin teslim edildiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ve Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erken salonda dinledi.

Program, 2024’ten itibaren üç yıllık bir süreyi tanzim etmeyi öngörüyor. Şu anda ekonominin en onulmaz derdi enflasyon olduğu için üç yıl sonunda (2026’da) enflasyonun tek haneli rakama (yüzde 8.5’a) indirileceği vaat ediliyor.

Ancak yeni ekonomi yönetimi işe rakamları revize etmekle başladığı için üç yıllık süreçte hangi rakamın nasıl kontrol edileceği noktası “güven” sorununu bir kere daha gündeme taşıyor.

Merkez Bankası Başkanı daha kısa süre önce yıl sonu enflasyon rakamını (ki önceki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.670 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.973 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar