Gül’ü yazmak...

"Erdoğan karşıtı” çevreye malzeme vermek...12 yıl Abdullah Gül’e basın danışmanlığı yapan Ahmet Sever’in kitabı, şu anda en çok bu yönüyle gündem olacak. Gül...

"Erdoğan karşıtı” çevreye malzeme vermek...
12 yıl Abdullah Gül’e basın danışmanlığı yapan Ahmet Sever’in kitabı, şu anda en çok bu yönüyle gündem olacak.

Gül, kitabın bu niteliğini bildiği için olmalı Sever’e “Seçimlerden önce yayınlanmaması” ricasında bulunmuş.

Acaba seçimlerden sonra yayınlanınca bir mahzur olmadığına mı kanaat getirdi yoksa, “Yayınlansın, bazı şeylerin tarihe bu bilgi ile geçmesi temin edilsin” gibi bir düşünce içinde mi oldu?

Bu kitapla Ahmet Sever’in kendi şahsına ilişkin beklentisi, bir, satış rakamı ile ilgili olabilir, iki, “Bakın, ben de güncel kapışmada rol üstleniyorum” mesajı olur. Ahmet Sever’in bu rolü zaten biliniyor ve Gül’ün onu hep yanında tutması Ak Parti çevrelerinde, özellikle Tayyip Erdoğan dünyasında eleştiriliyordu. Ahmet Sever, Milliyet gazetesinin Brüksel muhabiri idi ve sosyal demokrat çizgisi ile tanınıyordu. Gül, farklı siyasi çizgide birileriyle de çalışabilir olma niteliğine vurgu babında, onunla çalışmayı tercih etti. Bunda belki o vesileyle başka muhitlerde karşılık bulma hesabı da vardı. Bu değerlendirmelerde haklılık payı da bulunabilirdi. Ama o rolü kontrol edebilmek kaydıyla. Değilse, onun sizi belli konumlarla sınırlandırma riski doğabilirdi. 

Şu kanaatim var:

Sever’in etkisi ile Gül’ün basınla birlikte verdiği fotoğraflarda özellikle son dönemde Erdoğan karşıtı simalar öne çıkmaya başlamıştı. Mesela Danimarka gezisinde Yavuz Semerci ve Levent Gültekin gibi, son zamanlarda sadece “Erdoğan karşıtı olmak”la öne çıkan isimlerin yer alması gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 495 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 792 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar